Trüffeltorta vörösborban sült rumos meggyel és bonbonokkal
sponsored links
A múlt héten már írtam a Facebookon (képelõzetessel) is, hogy nemrég ünnepeltük Anya kerek születésnapját, az én feladatom a torta (illetve torták, mert egy málnás cheesecake is készült a trüffeles mellett) elkészítése volt. Nem mondom, agyaltam rajta egy csomót, mert nem akartam semmi túlbonyolítottat, amivel aztán jól befürödhetek, de mégis valami különlegeset szerettem volna csinálni. Sokat nézelõdtem Citromhab tortái között, mindig is csodáltam, milyen mértani pontossággal készíti el minden egyes süteményét. Végül az alap trüffeltortára esett a választásom, bár menet közben némileg módosítottam Citromhab jó kis receptjén: az Anyától tanultak szerint sütöttem a piskótát (hm, már több mint 10 éve), illetve a trüffelkrémnél az étcsoki egy részét tejcsokira cseréltem, így lágyabb, puhább lett a krém. A csokiözönt kicsit lazítani szerettem volna, így vörösborban sült meggy is került a csokirétegekre, szerencsére még egy adag volt belõle.
A díszítés nem volt kérdéses: csakis bonbon lehetett! A bonbonokban a torta tölteléke köszönt vissza. A sárga csokiolvasztómhoz kapott mûanyag szívecske formában pedig készítettem transzferfóliával piros szívecskéket a díszítéshez. Nem lehetett rossz a torta, mert szûk fél óra alatt elfogyott :)
Hozzávalók:
1 db piskótalap hozzávalói:
3-szor
- 3 tojás
- 2 ek. liszt
- 1 ek. holland kakaópor
- 1,5 ek. hideg víz
- 3 ek. cukor
- késhegynyi sütõpor
Mivel 3 db piskótalapra van szükség, ezt az adagot háromszor vesszük.
Töltelék:
- 6 dl habtejszín
- 12,5 dkg tejcsokoládé ...