Trüffelkockák
sponsored links
Ha vacsora vendégeket várunk, szeretem elkápráztatni õket valami különleges étellel, desszerttel. Ilyenkor igyekszem egyszerû, de nem hétköznapit készíteni. Néha a desszert is fejtörést okoz. De most találtam egy éppen nekem valót, egyszerû, különleges édességet a Két cica konyhája blog szerzõje most megjelent könyvében.(itt)
Fél adagot készítettem.
Hozzávalók: 20 db étcsokoládé trüffel
- 250 gr feldarabolt étcsokoládé
- 1 ev. kan. víz
- 100 gr darabokra vágott vaj
- 2 cl konyak
- kakaópor
Hozzávalók: 20 db fehér csokoládé trüffel
- 250 gr feldarabolt fehér csokoládé
- 1 ev. kan. víz
- 75 gr darabokra vágott vaj
- egy vanília rúd belseje vagy egy teás kan. vanília kivonat (nálam az elõbbi)
- porcukor
Elkészítés: A víz-gõz fölött a csokit és a vajat felolvasztottam. A vizet a csoki elõtt tettem bele. Alaposan átkevertem. A vaníliát és a konyakot a végén adtam hozzá. Zárható tetejû mûanyag dobozba öntöttem (11x17 cm), és két órára hûtõbe tettem.
Bonbon méretû kockákra vágtam és az étcsokoládés trüffelt kakaóporral, a fehér csokis trüffelt pedig porcukorral szórtam meg.
Javaslom, hogy ha kivettük a hûtõbõl ne vágjuk fel azonnal, mert töredezhet a trüffel teteje. Hagyjuk állni szobahõmérsékleten 10-15 percet.
Tároljuk zárható dobozban, hûvös helyen vagy hûtöben, de fogyasztás elõtt hagyjuk állni szobahõmérsékleten. Így lesz megfelelõen puha és ízletes.