Trüffel, Valrhona
sponsored links
Kezdjük az új évet diétával vigasztaló csokibombával: a reggeli kávé mellé, vagy amikor végre hazaverekedtük magunkat délután a sötét és ködös tél közepén jól jön egy kis instant boldogsághormon. Ez egy alaprecept, a legeslegmenõbb - nem "kézmûves", hanem "ipari" - csokicég, a francia Valrhona receptje, és én pár éve- amikor egy csoki mellé csomagolva kaptam receptfüzetet is - csak ezt használom, mert egyszerûen tökéletes.Tetszés szerinti alkohollal ízesíthetõ a megadott mérték szerint, de ízesítheti a hozzáadott mézfajta, reszelt citrushéj vagy természetes aroma, fûszernövény, amit megforralunk elõbb a tejszínnel, állni hagyjuk, majd leszûrjük. Ha valaki brutál csokisra vágyik, válasszon egy jó magas kakaótartalmú fajtát, ha inkább valami ízesítettet próbálna ki, akkor pedig egy 60% körüli kakaótartalmút.( A Valrhona ajánlott terméke 61% kakaótartalmú egyébként.)
Hozzávalók: ( kb. 30 db trüffelhez)
190 gr étcsokoládé (én most 60%-osat használtam) apróra törve (ne kérdezzétek, miért 190 gr, miért nem 200...ennyi van a receptben és kész, a maradék egy deka a kuktáké)
150 gr tejszín( 30%-os) ...