Trópusi gyümölcsös pite
sponsored links
Szeretem a kaktuszfüge italt,és nem is olyan rég ráakadtam egy alma-lime-kaktuszfüge ivólére.
Behûtve igazán üdítõ,fõleg a meleg nyári napokon. Ma belevarázsoltam egy mangóval töltött pitébe,amirõl csak annyit tudok mondani nektek,hogy valami mennyei íze lett.
Próbáljátok ki,hogy ti is érezhessétek ezt a különleges ízkombinációt.
Hozzávalók az omlós tésztához:
20 dkg liszt
1 db tojássárgája
12 dkg vaj
10 dkg barna cukor
1 db reszelt citromhéj
Továbbá:
26 cm-es piteforma,kevés vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez és száraz bab a vakon sütéshez.
Mi az a vakon sütés?
A vakon sütés azt jelenti, hogy a töltelék betöltése elõtt a tésztát elõsütjük. Az elõsütésre azért van szükség, hogy a vastag töltelékkel beborított tészta alja biztosan átsülhessen és a tészta a tölteléktõl ne ázzon el.
Hozzávalók a töltelékhez:
1250 ml alma-lime-kaktusz ital
3 csomag vanília pudingpor
6 evõkanál cukor
1 db nagyobb mangó
Hozzávalók a díszítéshez:
4 dl habtejszín
1 csomag instant expressz zselatin por
Elkészítése:
Sima tömör tésztát gyúrunk a hozzávalókból,fóliába csomagoljuk,és betesszük egy órára a hûtõszekrénybe.Kinyújtjuk a tésztát a kapcsos forma méretéhez,majd belesimítjuk a kivajazott és zsemlemorzsával megszórt formába,a szélét felnyomkodjuk. Rárakunk egy formára vágott sütõpapírt,rászórjuk a babot,és megsütjük 180-fokra elõmelegített sütõben 30-35 perc alatt.
Ha megsült,kivesszük a sütõbõl,majd eltávolítjuk a babot és a sütõpapírt,majd hagyjuk kihûlni.
( Ezt hívjuk vakon sütésnek.)
Elõvesszük az alma-lime-kaktusz italt és kikeverjük vele a pudingport,hozzáadjuk a cukrot és sûrû krémmé fõzzük.A mangót meghámozzuk és egyenlõ kockákra vágjuk,majd a kihûlt pite tészta alján elterítjük. Ráöntjük a elõzõleg megfõzött krémet és betesszük a hûtõbe kb 3-4 órára dermedni.
Dermedés után kivesszük a pitét a formából és rátesszük egy tortatálra.
A tejszínt a zselatinporral kemény habbá verjük majd egy habzsákba töltjük és tetszés szerint feldíszítjük a tetejét,majd szeletekre vágjuk.