Trópusi finomság
sponsored links
Karácsony tájékáról elmaradtam egy-két csinos kis finomsággal, pontosabban a megosztásukkal. A képen látható torta még egy decemberi szülinapozásra készült, amikor is már karácsonyi díszben pompázott a lakás, de ne tévesszen meg senkit a körítés, ez a desszerttorta nem feltétlenül Karácsonyra való, sõt! Például most is, az elsõ napsütéses tavaszi napokon épp úgy fenséges édesség, ahogy nyáron, vagy éppen õsszel. Szóval nem lehet kifogást találni, bármikor jöhet. :)
A desszert alapja egy zamatos kókuszos vajas lap, amin egy kis réteg csokoládé ganache bújik meg, ezt öleli körbe egy pillekönnyû, habos maracuja mousse. Mivel a tükörglazúrral is igyekszem barátkozni, így ehhez a mousse tortához egyértelmû volt, hogy kipróbálom. Elkészítettem hát egy mézes, fehércsokis glazúrt, három színben, és leöntöttem az alaposan kidermesztett tortát. Ugyan vártam a glazúrral, hogy sûrûsödjön, de elsõre nem sikerült eltalálnom a megfelelõ állapotot, túl gyorsan lefolyt. Márpedig ahhoz, hogy szépen fedjen, még sûrûbb, lassabban folyóssá kell válnia. A hibák javítására végül csíkoztam a tortát, de addigra bezzeg már besûrûsödött annyira, hogy a csíkok nem terültek el. De sebaj, ha nem mondom, akkor mindenki azt hinné, hogy pont ilyenre akartam, nem? ;)
Egy a lényeg, hogy továbbra is hatalmas maracuja rajongó vagyok és... hát... jajjj, de ennék most egy szeletet! :)