Triplán mogyorós sütemény
sponsored links
Chriesi, a Mandula Sarok blog szerzõje sütött a múltkor egy ellenállhatatlannak tûnõ mini Piedmontoist, ami azóta sem hagyott nyugodni. Pár napja sikerült is hozzá török mogyorót beszereznem, és sütöttem egy hasonló süteményt. Azért csak hasonlót, mert bûntudat nélkül nem tudtam volna elkészíteni és fogyasztani, így hát megkíméltem magunkat néhány plusz kalóriától. :) Chriesi receptjében olasz meringue és mogyorómousse szerepel, én ehelyett egy mogyorókrémes pudingot fõztem. Az étcsokoládé-glazúr helyett pedig csak egyszerûen az olvasztott csokiba kevertem a mogyorót.
Be kell valljam, hogy a kalóriaspórolás miatt lett egy kis szépséghibája a tortának; szeleteléskor a puding miatt könnyen szétcsúszik, és ha a csokoládé a tetején megszilárdul, már kissé nehézkesen szeletelhetõ, de egy jól megélezett késnek nem okoz gondot. Ízre azonban fenomenális!
Hozzávalók
a mogyorós piskótához
6 db tojás különválasztva
65 g nádcukorpor
50 g sima búzaliszt
200 g pirított, darált török mogyoró
a mogyorókrémes pudinghoz ...