Triplán epres muffin
sponsored links
Sztori
Tegnap csajos este volt, ami azt jelenti, hogy én sütök valami finomat, és összeülünk pár cider mellé megbeszélni az élet nagy dolgait...meg a kicsiket is! Májusban mi más is lehetne a süti, ha nem valami epres, friss magyar földieperbõl természetesen. Mivel valami nagyon egyszerû, gyors, látványos dolgot akartam sütni, ezért a muffin mellett döntöttem, egy kis extrával. Ami jelen esetben az epres-mascarponés krémet jelentette. Triplán epres, hiszen a tésztájába is került, a tetejére mascarpone krém formájában, és azért egy-egy szem kisebb epret tettem mindegyik tetejére, hogy megkoronázzam a kis édeseket. Íme a recept - semmi fakszni, sütési idõvel, mosogatással és díszítéssel együtt kevesebb, mint egy óra...
Hozzávalók 12 db-hoz
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 20 dkg friss eper
- 1 dl napraforgóolaj
- 17 dkg cukor
- 2 teáskanál sütõpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 250gr mascarpone
- 30 dkg friss eper
- 3 evõkanál porcukor
- 3 evõkanál natúr joghurt
Elkészítés
- A muffint elkészítjük a szokásos módon: "szárazat a nedvesbe" elv szerint egy tálkában alaposan elkeverjük a lisztet, sütõport és szódabikarbónát, majd egy másik, nagyobb tálban az egész tojást fehéredésig kikeverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk az olajat, végül elkeverjük a joghurttal és a nagyon apróra vágott eperrel. A lisztes keveréket hozzáöntjük a nedves hozzávalókhoz, majd nagyon óvatosan, nem túlkeverve, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk egy fakanállal.
- A muffinsütõ formát kikenjük vékonyan vajjal, belekanalazzuk a 2/3-ig a tésztát egyenként az üregekbe, majd elõmelegített sütõben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
- Amíg a muffin sül, elkészítjük a mascarpone krémet: beleteszünk mindent egy tálba, majd robotgéppel összedolgozzuk. Betesszük a hûtõbe, amíg nem használjuk.
- A muffint tûpróbával ellenõrizzük, ha megsült, hagyjuk kihûlni még az elzárt sütõben, nehogy összeessen. Ha már teljesen kihûlt, egy evõkanál segítségével mindegyik muffin tetejét megkenjük a krémmel, és ráteszünk egy-egy szem epret.