Triplán citromos muffin
sponsored links
Igen, megint muffin. Tudom, most volt, de most kicsit más desszertek jönnek. Megváltozott az élet Z. balesete óta. Sem idõm,sem energiám egész nap a konyhában tespedni, noha szeretnék. Villámgyorsan, olcsón elõállítható desszertek következnek mostanában, olyanok, amikhez nem kellenek drága és nehezen beszerezhetõ alapanyagok,és jólesnek egy pohár tea vagy kávé mellé az esti filmnézéshez. Mint például ez a triplán citromos muffin. Recept innen.
Hozzávalók:
15 db-hoz
( ha nagyon akarjuk, összenyomoríthatjuk 12 db-ra, de akkor kicsit tömörebbek lesznek és hosszabb sütési idõvel kell számolni)
csésze=250 ml
2,5 csésze liszt
1 tk. sütõpor
csipet só
3/4 csésze cukor
1 citrom reszelt héja
1/4 csésze frissen facsart citromlé ( 2 citromból)
1 csésze citromos joghurt (240 gr)
1/2 csésze olaj
1 tojás
A töltelékhez: lemon curd
Elkészítés:
1. A sütõt elõmelegítjük 190 fokra, a muffinsütõt kibéleljük papírral.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütõport, cukrot, citromhéjat.
3. Egy mélyedést készítünk a közepébe és beledobáljuk a nedves hozzávalókat: citromlevet, olajat, joghurtot, tojást. Egy fakanállal elkeverjük, épp csak annyira, hogy homogén legyen a massza.
4. Minden muffinsütõ mélyedésbe teszünk egy kiskanálnyi masszát, erre jön egy pici lemon curd, majd befedjük egy újabb adag tésztával: összesen kb. 2/3-ig legyen a forma.
5. Elõmelegített sütõben tûpróbáig, kb. 20-25 percig sütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral, citromhéjat reszelünk rá.