TRIPLÁN CSOKOLÁDÉS PALACSINTA
sponsored links
Hozzávalók 4-6 személyre:
a palacsintához:
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 evõkanál olaj
- 4-5 evõkanál szódavíz
a töltelékhez:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg csokoládés mogyorókrém
az öntethez:
- 1 dl tejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evõkanál cukor
a tálaláshoz:
- A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverõvel simára, csomómentesre kevertem, 1/2 órát pihentettem.
- Közben a mascarponét fakanállal elvegyítettem a mogyorókrémmel, hûtõbe tettem.
- Az öntet hozzávalóit összeforraltam, hûlni hagytam.
- A tésztából tapadásmentes serpenyõben 4 nagyobb, 25-26 cm átmérõjû palacsintát sütöttem.
- A krémbõl keveset félretettem, a többit a palacsintákba töltöttem, feltekertem, átlósan kettévágtam.
- A félretett krémbõl rózsákat nyomtam rájuk, amaréna meggyel és a csokoládéöntettel díszítve tálaltam.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában is. Tányérok: Pastel Handmade Ceramics, háttér a Fotókelléktõl.