Triplacsokis brownie fagylalt whiskyvel
sponsored links
Itt az utolsó fagyirecept a Centrálos sorozatból. Mikor kitaláltam, meg voltam róla gyõzõdve, hogy ez lesz a favorit (õszintén szólva leginkább attól féltem, hogy ez minden hétvégén így lesz): a blogon ugyanis a csokis receptek a legnépszerûbbek a desszertek közül. Kellemes meglepetést okozott, hogy a közönség ennyire nyitott volt az újdonságokra, és a csokifagyi még brownie-val felturbózva is a mezõny végére szorult - pedig finom lett.
Korponai Petitõl (aki a Centrál cukrászmestere) egyebek mellett a brownie sütéshez is kaptam egy könnyítõ ötletet: egy sütõpapírra simította ki a tésztát, fél centi vastagon, így tényleg pillanatok alatt megsült, és sokkal könnyebb volt ledarálni is.
Elõször sütünk egy brownie-t, amit felmorzsolva a csokifagyiba keverünk:
100 g liszt
2 egész tojás
150 g barnacukor
120 g vaj
60 g durvára vágott, pirított dió ...