Tricolor szeletek

2014-04-23

sponsored links



HozzĂĄvalĂłk :
50 dkg darĂĄlt hĂĄztartĂĄsi keksz
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokolådé
10 dkg fehér csokolådé
10 dkg tejcsokolådé
kb 1/2 deci tej

Tetejére : 10 dkg étcsokolådé
DĂ­szĂ­tĂ©sĂ©hez : EzĂŒst szĂ­nĂ» csokolĂĄdĂ© Ă©telfestĂ©k 



Elkészítése :
 A darĂĄlt kekszet osszuk hĂĄromfelĂ© egy-egy tĂĄlba.
Minden tĂĄlba kimĂ©rĂŒnk 5-5-5 deka vajat, 5-5-5 deka porcukrot.
A csokolĂĄdĂ©kat kĂŒlön-kĂŒlön felolvasztjuk Ă©s mindegyik tĂĄlba az eddig kimĂ©rt hozzĂĄvalĂłkhoz csak egy egy fajtĂĄt adunk .
Így lesz egy fehĂ©r, egy Ă©t Ă©s egy tejcsokolĂĄdĂ©s masszĂĄnk.
GyĂșrjuk össze egyesĂ©vel Ă”ket, ha szĂŒksĂ©gĂ©t lĂĄtjuk akkor adjunk hozzĂĄ kevĂ©s tejet hogy összeĂĄlljon a tĂ©sztĂĄnk.
Egy Kb . 20x30x7 cm mĂ©retĂ» magasabb tepsi aljĂĄba, vĂĄgjunk egy szilikonos sĂŒtĂ”papĂ­rt Ă©s erre elĂ”ször egyenletesen nyomkodjuk el az Ă©tcsokolĂĄdĂ©s masszĂĄnkat.
A következÔ réteget a fehér csokolådés masszånkat szintén egyenletesen nyomkodjuk rå az elÔzÔ rétegre.
VĂ©gĂŒl a tejcsokolĂĄdĂ©s masszĂĄnkat nyomkodjuk el egyenletesen a kĂ©t rĂ©tegen.
HĂ»tĂ”szekrĂ©nyben kb 1-2 ĂłrĂĄra betesszĂŒk hogy össze dermedjen a hĂĄrom rĂ©teg.
Amikor mĂĄr kemĂ©nynek tĂ»nik kivesszĂŒk a hĂ»tĂ”bĂ”l Ă©s felolvasszuk az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t egy teĂĄskanĂĄl olajjal Ă©s a sĂŒtemĂ©nyĂŒnk tetejĂ©re öntjĂŒk, majd egyenletesen elkenjĂŒk rajta.
IsmĂ©t hĂ»tĂ”be rakjuk mĂ­g a csokolĂĄdĂ© meg nem fagy Ă©s ezutĂĄn vizes kĂ©ssel hosszĂș szeletekre vĂĄgjuk.





Én most a Glazur ShoptĂłl kapott ezĂŒst csokolĂĄdĂ© Ă©telfestĂ©ket szerettem volna kiprĂłbĂĄlni, ezĂ©rt a tetejĂ©re egy ecset segĂ­tsĂ©gĂ©vel egyszerĂ» mintĂĄkat festettem.
KĂ­vĂĄncsi voltam hogyan viselkedik festĂ©s közben az Ă©telfestĂ©k, ami egy tömĂ©ny anyag Ă©s hasznĂĄlat elĂ”tt meleg vĂ­zben fel kell melegĂ­teni.
Meleg hatĂĄsĂĄra feloldĂłdik a mĂ»anyag tartĂłjĂĄban az Ă©telfestĂ©k, ezutĂĄn mĂĄr csak festeni kell vele. 
Érdemes egy kis tĂĄlkĂĄban forrĂł vĂ­zben tartani mert nagyon hamar megdermed Ă©s mĂĄr nem is lehet vele festeni mivel összecsomĂłsodik. 
Nagyon oda kell figyelni a felmelegĂ­tett festĂ©k ĂĄllagĂĄra, mert ha tĂșl hĂ­g akkor szĂ©tfolyik a minta, ha tĂșl sĂ»rĂ» akkor pedik rĂĄragad az ecsetre.
Valahol a közĂ©p utat kell megtalĂĄlni ahhoz hogy festeni tudjunk a csokolĂĄdĂ©s felĂŒletre .
Biztosan lehet sokkal szebben is dĂ­szĂ­teni vele de mielĂ”tt egy komolyabb festĂ©si technikĂĄt vĂĄlasztanĂĄnk javaslom hogy ismerkedjĂŒnk meg hogyan is viselkedik ez az anyag festĂ©s közben.
Ezen a sĂŒtin Ă©n is csak ismerkedtem az anyaggal, de tapasztalataim sorĂĄn legközelebb egy csokolĂĄdĂ©torta dĂ­szĂ­tĂ©sĂ©n fogom kiprĂłbĂĄlni.
Szåradås utån nagyon szépen csillog ami nagy elÔnye és sajnos nem låtszik a fotón.

Via ! Köszönöm szépen hogy kipróbålhattam az ételfestéket :))



Folytatás a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/04/tricolo...

sponsored links

Keres?s