Trappista tekercs

2014-01-28

sponsored links


Aki szereti a sajtot, biztosan kedvelni fogja ezt a tekercset is.
Vendégváró falatkáknak sem utolsó és a hidegtála ékévé is válhat. :)
Egyszerû és viszonylag hamar megvan! :)
Ajánlom nektek is! ;)


 Hozzávalók:
25 dkg trappista sajt(ha többet szeretnél, azt újabb 25 dkg-ból készítsd)
pár tojás( kb. 1-3 db )
szalámi vagy sonka
ízlés szerinti zöldség félék(uborka, paprika)
 2-3 dkg vaj vagy margarin
mustár, torma vagy majonéz (nálam majonézes torma :P )
só, bors


Elkészítés:
Vizet forralunk, úgy 1-1 1/2 liter legyen.
Forrás után egy megfelelõ edénybe töltjük és belehelyezzük a sajtos, hogy ellepje a víz.
20-25 percet állni hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon, addig kikeverjük a tölteléket.
Az elõzõleg keményre fõtt tojásokat megszabadítjuk a sárgájától.
Egy tálba összetörjük.
Hozzáadjuk a vajat, ízlés szerinti mustárt, majonézt vagy tormát( ne legyen folyós!).
Sózzuk borsozzuk és jól átkeverjük.
Összedaraboljuk a fehérjét, a zöldségeket és a szalámit, lehetõleg ne túl nagyra.
A sajtot, miután megpuhult deszkán vagy konyhapulton kinyújtjuk és hagyjuk hûlni.
Ezután megkenjük a tojásos masszával.
Rárétegezzük a zöldségeket, a szalámit és a tojásfehérjét, majd feltekerjük a sajtot.
Ahol egy kicsit jobban letapadt nyúljunk alá valamivel, vigyázva ne szakadjon ki.
A tekercset helyezzük sütõpapírba vagy alufóliába, esetleg folpack-ba és tegyük a hûtõbe rendesen megszilárdulni kb.20-30 percre.
Szeletelés elõtt a végeit vágjuk le és kissé ferdén szeleteljük.
Nem muszáj leszeletelni az egészet,  elég amit épp megeszünk.
Pár napig hûtõben eláll. :)







Folytats a blogon ... szanikonyhaja.blogspot.com/2014/01/tr...

sponsored links

Keres?s