Tour de serpenyõ 18. etap Blagnac-Brive-la-Gaillarde - Körtés flognarde (Flognarde aux poires)
sponsored links
A héten, pár napot nálam töltöttek Lorienék, így egy ?keveset? együtt fõztünk-sütöttünk. Adta magát, hogy akkor a Tour de serpenyõre is készítsünk valamit, ha már úgy is mi vagyunk a sorosak...
A 18. etapot néztük ki, amikor is a mezõny megérkezik Limousin régióba.
Limousin egy ritkábban lakott vidéki régió, Franciaország középsõ területén. Híres a szarvasmarha tenyésztésrõl, legfõképpen hegyek, erdõk borítják, és sok a folyó is keresztül folyik rajta, és ez a gasztronómiájában is visszatükrözõdik. A folyami halak éppúgy asztalra kerülnek mint a vadak, jellemzõ még a káposzta vagy gesztenye használata a konyhájukra. A régió központja Limoges városa.
Mi most egy a térségre jellemzõ édességet néztünk ki magunknak a Flognarde aux poirest, és ezt készítettük el. A flognarde(ejtsd: flonnyard), egy a clafoutis-hoz hasonló tejes piteféle, körtével elkészítve. Megosztottuk a feladatokat egymás között, Lorien magára válalta az elkészítést, míg én fényképeztem, dokumentáltam, és vállaltam, hogy a posztot is megírom róla.
Tovább a folytatáshoz>>