Tour de serpenyõ 17. etap Bagn?res-de-Luchon - Peyragudes - mustáros nyúl
sponsored links
Újra én lettem a soros, hogy a Tour de serpenyõ keretében a Tour de France mai szakaszához fõzzek valami ételt.
A Tour mezõnye ma Midi-Pyrénéesrégióba ért, ez Franciaország egyik, délkeleten található régiója. Nyolc megye alkotja, több mint 45 ezer négyzetkilométeres területével az egyik legnagyobb francia régió, székhelye Toulouse városa.Gasztronómiájára nagyon változatos, a sok húsos étel a jellemzõ rá, a kacsa és liba confitok, a szarvasgomba, bárányhús és libamáj fogások, sokféle sajtok, mint a Roquefort és a Rocamadour, valamintpástétomok és különféle tartalmas raguk alkotják a régió konyháját.
Toulouse városa miatt adott lenne a ziccer, hogy leghíresebb ételét, a cassoulet-t készítsem el, de én inkább egy könnyebb fogást választottam, ami ugyan nem kifejezetten csak erre a régióra jellemzõ, hanem szinte egész Franciaországban készítik valamelyik változatát, és ez a mustáros nyúl (Lapin ? la moutarde).
Tovább a folytatáshoz>>