Tour de serpenyõ 13. etap Saint-Paul-Trois-Châteaux-Le Cap d'Agde - Töltött tintahal spagettivel

2012-07-14

sponsored links


A Tour de France kerékpáros körverseny alkalmából Chiliivel, MammávalésLoriennelösszeálltunk, hogy a Tour útvonalához kapcsolódóan az adott régiókra jellemzõ ételeket készítsünk.
Sajnos úgy alakultak a dolgaim, hogy csak most, a Tour vége felé tudtam bekapcsolódni ebbe a közös fõzõcskézésbe, de érdemes visszaolvasni a belinkelt blogokban mert szerencsére a többiek helyettem is remekeltek, és jobbnál jobb recepteket olvashattok.
Chiliitõlveszem át ma a stafétabotot, mikor is a 13. szakaszhoz ért a Tour mezõnye, ami a festõi Languedoc-Roussillonrégiót jelenti. Ez a régió a Földközi-tenger délen a Pireneusok keleti részével határos, északon pedig Lozère-rel. Languedoc-Roussillon domborzatát tekintve az ellentétek földje. A katalán hangulatú Perpignantól a zord sziklákig, a kellemes fürdõvárosoktól a magas hegycsúcsokig minden megtalálható itt. Konyhája tipikus mediterrán, egyaránt hatással van rá a szomszédos katalán, a provence-i, és az olasz konyha is.
Az én mai receptem a töltött tintahal spagettivel (Les encornets farcis avec spaghettis) ami jellemzõ erre a ...

Folytats a blogon ... tomakonyha.blogspot.com/2012/07/tour-...

sponsored links

Keres?s