Toszkána késsel-villával 2. Találkozás a toszkán pacallal San Gimignanóban

2011-06-29

sponsored links

A birtokhoz, ahol laktunk, San Gimignano olyan közel volt, hogy akár gyalog is le lehetett sétálni, így gyakran megfordultunk ott, és persze több éttermet is kipróbáltunk. Többen is javasolták, hogy kóstoljam meg a toszkán pacalt, és bár a pacalért itthon nem vagyok oda, az utolsó este végül kipróbáltam. A biztonság kedvéért egy sokfogásos vacsorába iktattam be a kísérletet, hogy akkor se menjek haza éhesen, ha esetleg már az elsõ falat után leteszem a villát. A városka leghangulatosabb terén, a Piazza della Cisternán ültünk ki az egyik étterem teraszára. Az asztalunktól néhány méterre állt a város õsöreg, több mint 700 éves kútja, káváján máig láthatóak a víz felhúzása nyomán keletkezett kötélnyomok.

Elõételként paradicsomos bruschetta érkezett, ezt követte egy kiválóan elkészített gombás rizottó. A rizottót egyébként több helyen is megkóstoltam, de szerintem itt volt a legjobb, a rizs finom roppanós, és jól kijött a gomba és a sajt íze is...


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2011/06/29/toszkan...

sponsored links

Keres?s