Toszkán paradicsomleves (Pappa al pomodoro)
sponsored links
Évekkel ezelõtt egy autentikus toszkán étteremben volt szerencsém dolgozni. Rengeteget tanultam a közép-olaszországi konyháról, az alapanyagokról, a borokról. Egyik kedvencem a paradicsomleves volt, amit minden héten, többször is ettem. Gyerekkorom óta kedvelem, a toszkán verzió pedig különösen kedvemre való.
Beköszöntött az új esztendõ, ahogy szokott hideg, szürke napokkal, így nem is csoda, hogy valami színeset, melengetõt kívántunk meg egy hétköznap délben. Ekkor villant be ez a toszkán paradicsomleves. Szerintem az ízek, a színek tobzódásán túl nem elhanyagolható szempont, hogy fillérekbõl elkészíthetõ, ráadásul kihúzhatjátok vele vacsoráig is.
A mi változatunk:
400 ml hámozott paradicsom konzerv,
2 db szikkadt, száraz kenyér,
4 gerezd fokhagyma,
néhány friss bazsalikomlevél ...