Toszkán pacal

2014-04-26

sponsored links


...amit még mindig nem tudok, hogy
toszkán, vagy firenzei címszóval illessek?! :)))
És rögtön az elején szögezzük le azt is,
hogy ez nem a mi megszokott, zsíros,
ragacsos pacalpörköltünk
-de nem kevésbé finom! :)))

Az apropó, hogy A FIÚK 
(és a kicsit sem mellékes Lányok :)
sorra zsebelik be a magyarországi
gasztro-ipar
különféle díjait! :)))))
Most speciel Szabolcs, mégpedig a
Playboy Men of the Year
gasztronómia kategóriájában!
(Kattintottam egy párat én is! :)))

A recept tehát utánuk...szabadon! :D
Elsõ körben a pacalt (még egy csöppet :) puhára fõzöm:
-2 kg tisztított, csíkozott, elõfõzött pacalhoz
-4 gerezd fokhagyma
-2 fej vöröshagyma, félbevágva
-4 db babérlevél
-1 liter kész húsleves (sokkal finomabb tõle)
A pacalt a fent felsoroltakkal 1 órán át fõzöm
-nem sima vízben, hanem húslevesben-,
majd a fõzõlébõl átszedem a sofritoba;
a levet nem öntöm ki, ha sûrû lenne
a zöldség alap, ezzel hígítom!
Második körben zöldségalapot készítek (sofrito):
-2 fej vöröshagymához
-2 szárszárzeller
-2 db sárgarépa
-olívaolaj
-5 dkg vaj
A hagymát, szárzellert és a sárgarépát kis
kockára vágom, rászórom a olajon kiolvasztott vajra,
sózom, borsozom
és nagyon kis lángon puhára párolom
(félidõben a sofritóhoz öntöm
a paradicsom konzervet)
-nem kell sietni és van is ideje puhulni!
A zöldségalapra szedem (elõször lé nélkül)
a puha pacalt
-ha bármilyen okból kifolyólag folyadék kellene rá,
az fõzõlébõl mehet bele-,
ha kell még, után-ízesítem és legalább még
fél óráig összefõzöm az egészet.
Pirítóssal és egy pár forgácsnyi
parmezánnal tálaltam.
Szóval, ennyi! :)))



Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/04/tosz...

sponsored links

Keres?s