Toszkán kenyérsaláta
sponsored links
Nyugdíjas lettem, bár még ez nem egészen igaz így, most töltöm a felmentési idõmet és majd szeptember közepétõl leszek nyugdíjas. Élvezem a szabadságot, hogy azt tehetek amit és amikor én akarom.
Amikor a toszkán kenyérsaláta receptjét megláttam, tudtam, hogy ezt azonnal el kell készítene. Eredeti recept itt található.
Nagyon szépen köszönöm a receptet.
Hozzávalók:
Amikor a toszkán kenyérsaláta receptjét megláttam, tudtam, hogy ezt azonnal el kell készítene. Eredeti recept itt található.
Nagyon szépen köszönöm a receptet.
Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér (4 szelet toast kenyeret használtam)
- 2 érett paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 7-8 bazsalikomlevél (helyett én szárított bazsalikomot használtam
- olívaolaj
Elkészítés:
A kenyeret kis kockákra,vágtam a paradicsomot is szintén, a hagymát és újhagymást is apró kockákra aprítottam. Egy salátástálba teszem a hozzávalókat, megszórom bazsalikommal, mert nekem nem volt friss bazsalikomom, ha lett volna azokat rátépkedtem volna õket, majd a fokhagymanyomón átnyomott a fokhagymát hozzáadtam és meglocsoltam egy . kis olívaolajjal locsolom, megszórtam egy kis borssal összekevertem és hûtõbe tettem. 1-kb 2 órára a hûtõben kellett volna érlelõdnie, mert akkor az igazi, amikor a kenyerek már rózsaszínûek, és beitták a paradicsom levét. Nekem nem volt ennyi idõm, de így is finom lett.
Hát felkerült az ismétlendõk listájára. Jó étvágyat!!!