Toszkán húsgombócleves

2018-04-13

sponsored links

Mostanában gyakrabban készül nálunk valamilyen leves, de vasárnap nem is maradhat el nélküle. Balázs kedvence bármelyik, csak tartalmazzon húst, nekem általában mindegy, mert én jól is lakok vele. Fõleg egy ilyen tartalmas étellel, mint ez a Toszkán húsgombócleves.








Toszkán húsgombócleves
Hozzávalók:
2 répa
2 gyökér
1 édesburgonya
1 konzerv fehérbab
3 evõkanál sûrített paradicsom
1 kis fej vöröshagyma

bors
2-3 babérlevél
kakukkfû
3 evõkanál olívaolaj

a húsgombóchoz:
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 evõkanál zsemlemorzsa

bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt majoránna
5 dkg reszelt parmezán

a tálaláshoz:
parmezán

Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A darált sertéshúshoz adjuk a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást, a zúzott fokhagymát, majd sóval, borssal és a fûszerekkel ízesítjük. Kisebb gombócokat formálunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd ráhelyezzük a gombócokat és körbepirítjuk. Felöntjük bõven vízzel vagy akár húsalaplével, beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet, a paradicsompürét, végül sóval és borssal ízesítjük. Amikor már majdnem elkészült, a megmosott, lecsöpögtetett fehérbabbal dúsítjuk levesünket. Reszelt parmezánnal tálaljuk! Tálalhatunk mellé baguettet vagy friss, ropogós cipót is!





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2018/04/toszk...

sponsored links

Keres?s