Toszkán bableves
sponsored links
/Zuppa di fagioli/
Ha valaki még nem evett ilyet, ne legyintsen, hogy á, ez "egy bableves", mert köze nincs a mi megszokott, jó magyaros bablevesünkhöz, egy egész más íz világ, köze csak annyi, hogy ebben is bab van!
Hozzávalók:
- 1/2 kg. friss, fehér bab
- 2 csík szalonna
- 1 hagyma
- 4 répa
- 1 kis gumó zeller
- 3 krumpli
- 1/2 kelkáposzta
- 2 nagy paradicsom
- 2 cikk fokhagyma
- só, bors, kakukkfû, kömény, zöldpetrezselyem.
A zöldségeket megpucoltam, megmostam, felkockáztam. A szalonnát apróra vágtam, kisütöttem. A felaprított hagymát, fokhagymát megpirítottam, a szalonna zsírjában, a répát, zellert rádobtam, együtt még ...