Toscan csirkemell radiátor tésztán

2014-06-19

sponsored links

Aki ismer, tudja rólam, hogy nagyon szeretem a különlegességeket, legyen szó fûszerrõl, csokiról természetesen, vagy tésztáról. A KAMRAJAVA Weboldalán találtam rá erre a vicces nevû tésztára - radiátor tészta. Meg kell hogy mondjam azonnal lecsaptam rá, persze többek között egyéb fûszer különlegességekkel egyetemben. Most a Toscan fûszerre esett a választásom ami többek között bazsalikom, majoránna, fokhagyma, oregánó, kakukkfû, rozmaring és édes paprikából áll. A tesztelésnek pedig ez a nagyon finom tejszínes csirke lett az eredménye, természetesen radiátor (durum) tésztával.

Hozzávalók: 1 csomag tészta, fél kg csirkemell, tetszés szerinti fûszerek, 500 ml fõzõtejszín, 3 újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, só, bors, olíva olaj
A csirkemellet csíkokra vágjuk majd sózzuk, borsozzuk. Az újhagymát vékonyan karikázzuk. Kevés zsiradékon (én olíva olajat és vajat használok egyszerre) kicsit megdinsztelem a hagymát, és a préselt fokhagymát. majd hozzáadom a húst. Együtt kis lángon sütöm meg. Mehet rá a fûszerkeverék is. Ha van otthon kevés fehérbor, nem ártunk vele ha 1 dl-ve felöntjük. Mikor a csirke kellõen megpuhult, hozzáadom az apróra felvágott paradicsomot is. Végül hozzákeverem a tejszínt. Hagyom néhány percig rotyogni, amíg a tejszín besûrûsödik. 
A tésztát sós vízben fõzöm, és még azon melegében tálalom.
Díszítésként néhány koktél paradicsomot használtam, ami tökéletesen illik ehhez a mediterrán ételhez.



Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/06/t...

sponsored links

Keres?s