Tortát sütöttünk Bogikámmal...
sponsored links
tegnap Anyukája szülinapjára. A tölteléke olyan pudingos-habos vanília töltelék volt, amit annyira szeretünk, egy kis csavar azért volt benne, mert a habos krém alá a fahéjas cseresznyelekváromból kentem egy-egy vékony réteget.
A tésztája 6 tojásos piskóta volt, amit az utóbbi idõben régi módszeremmel verek fel.
A 6 tojás fehérjébe beletettem a 6 evõkanál cukrot, és kemény habbá vertem, majd a habverõvel simára kevert tojássárgáját vegyítettem bele óvatosan, végül 6 evõkanál rétes lisztet kevertem el benne. Sütõpapírral bélelt aljú tortaformába simítottam és 160 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõbe toltam. 15 percig ezen a hõfokon sütöttem, majd a hõt 150 fokra mérsékeltem, úgy sütöttem további 20 percig a piskótát aztán kivettem és hagytam kihûlni.
A krémhez felforraltam 3 dl tejet 4 evõkanál cukorral és 3 csomag vaníliás cukorral, majd belekevertem 1 csomag 1,5 dl tejben feloldott vaníliás pudingport. 2-3 percig fõztem, míg besûrûsödött. Kihûlés után botmixerrel átkevertem, hogy teljesen sima legyen, majd felvertem 0,5 l Meggle cukrászhabot, és habverõ nagy fokozatával hozzákevertem a sima vaníliás pudingot.
A piskótát 3 lapba vágtam az alsó lapra 3 púpos evõkanál cseresznyelekvárt kentem, majd 6 púpos evõkanál habos krémet. Ugyanígy jártam el a második lapnál. A legfelsõ lapot és körben a tortát csak a habos krémmel kentem körbe. A díszítéshez még egy 0,2 l-es Meggle cukrászhabot vertem kemény habbá, azzal díszítettem meg a tortát, a tetejére a fahéjas cseresznyekompótból használtam fel pár szép fél-szemet.
Bogikám imád körülöttem sertepertélni, amikor sütök, nézi hogy verõdik fel a hab, és szívesen keveri a tésztát és a krémet is. A maradék krémbõl való nyalakodás pedig tényleg igazán kedvére való.
Így volt ez tegnap is, meg a múlt héten is, amikor az én szülinapom volt. Akkor csokitortát sütöttünk, annak a krémét is bõszen nyalogatta a Drága kis Maszatkám! Imádom :)!