Tortillatekercs zöldségekkel és grillezett sajttal
sponsored links
Tulajdonképpen maradékfelhasználás miatt született ez a tortillatekercs. De annyira finom volt és mutatós, hogy a másodikat végül lefotóztam. Ilyen az egyszemélyes itthoni gyors ebédem.
Hozzávalók 1 adaghoz:
2 kukorica tortilla (vagy bármilyen lepénykenyér, akár ilyen házi)
2 szelet grillezett halloumi sajt (kontaktgrillen a legfinomabb)
2 marék saláta (a legjobb a színekkertjébõl a Lehel piacról szombatonként 32-es stand)
2 sült répa (recept itt - vagy más fûszerezéssel - most éppen mézes-mustáros mázzal sütöttem)
snidlinges tejföl (4-6 evõkanálnyi kell belõle): snidling+tejföl+görög joghurt+olívaolaj
A snidlinges tejfölhöz egy csokor snidlinget megmosok, megszárítom és apróra vágom. Egy nagy pohár tejfölhöz keverem, adok hozzá 1-2 evõkanálnyi görög joghurtot és sózom. Löttyintek bele egy kevés olívaolajat. Alaposan elkeverem.
A tortillalapokat forró serpenyõben pár perc alatt átmelegítem. Vagy frisset, házit sütök, ha van rá idõ.
Kanalazok rá bõven snidlinges tejfölt, ráaprítom a grillezett sajtot, sült répát, teszek rá friss salátákat. Szorosan feltekerem és akár félbe is vághatom és úgy tálalom.