Tortilla tex-mex hússal és camemberttel
sponsored links
Azt hiszem, egyetlen konyhai kütyürõl sem mondtam annyiszor, hogy imádom, mint a mozsaramról. Ennek ellenére gyakran árválkodik szegény, mert hiányzik az a plusz öt perc, hogy beleméricskéljem a dolgokat és nekiálljak zúzni.
Pedig a mozsár, az egy abszolút terápiás szerkezet. Az ember kitörheti-zúzhatja-döngetheti vele mindenféle feszültségét, ráadásul megdöbbentõ intenzitású illatokat képes elõhozni a fûszerekbõl. Jó, nagyon jó, mindenkinek kötelezõvé tenném.
Flatcat tex-mex fûszerkeverékét mozsaraltam legutóljára, maradandónak szavaztuk meg, nagyon gazdag lett a hús vele. Hiányzott belõle a koriander, de a végeredmény így is kerek lett -legközelebb viszont azzal is kipróbáljuk, az alapanyag már beszerezve.
A tortillát egyébként így sütöm, forrón egymásra tornyozom és letakarom, így a gõzben megpuhul és könnyen tekerhetõ. Nagy adag készül mindig, a fagyasztóba is marad belõle -ötletszegény napokon elõkapom és mindenki happy.
Tortilla tex-mex hússal és camemberttel
Hozzávalók: 6 tortilla, 50 dkg sertéscomb, 1 ek római kömény, 1 tk szárított oregano, 1 tk fekete bors, 1 tk ...