Tortilla tekercs guacamoléval
sponsored links
Szeretjük ezt a húsmentes finomságot, így meglehetõsen gyakran készítem. Tegnap kaptam teljes kiõrlésû tortilla lapokat, így a mai ebéd tökéletesen illeszkedett az elképzeléseimhez.
Hozzávalók 6 fõ részére: egy csomag teljes kiõrlésû tortilla ( 6 db-os), 2 doboz vörösbab konzerv, 1 doboz csemege kukorica konzerv, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, csilipehely, 3 db paradicsom, 1/2 paprika, olívaolaj, só, bors, koriander mag és zöld, római kömény, 1 tk kakaópor ( nem cukrozott), fûszer paprika, 20 dkg érett cheddar sajt. A guacamoléhoz 2 érett avokádó, egy salotta hagyma, 5 db koktélparadicsom (kimagozva) lime lé, koriander zöld. A díszítéshez pár kanál tejföl és savanyított jalapeno paprika.
Elkészítése: a csilis raguval kezdem. Megpirítom a hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot egy kevés olívaolajban, majd hozzáöntöm az egyik babkonzervet. Krumplinyomóval szétnyomkodom, így egy sûrû masszát kapok, mehet bele a fûszerezés. Összetört koriander mag, római kömény, só, bors, és a kakaópor is. Megszórom fûszerpaprikával és koriander zölddel majd hozzáöntöm leve nélkül a másik babkonzervet és a kukoricát is. Ezzel már nem fõzöm-sütöm, csak összeforgatom és elzárom a lángot. Hagyom kihûlni. Közben elkészítem a guacamolét. A hagymát nagyon finomra összevágom, sózom, borsozom és ráfacsarom a lime levet. A paradicsomokat félbevágom, kiszedem a magokat és apróra vágom a húsát. Az avokádókat félbevágom, kiveszem a magját, majd villával összetöröm. Mindent összekeverek és megszórom csili pehellyel és koriander zölddel. A tortilla lapokat kiterítem, rákanalazok egy adagot a csilis babból, megszórom gazdagon cheddar sajttal és feltekerem. Egy tûzálló tálba fektetem a tekercseket, megspriccelem olívaolajjal és 200 fokos sütõben megpirítom õket.
Hozzávalók 6 fõ részére: egy csomag teljes kiõrlésû tortilla ( 6 db-os), 2 doboz vörösbab konzerv, 1 doboz csemege kukorica konzerv, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, csilipehely, 3 db paradicsom, 1/2 paprika, olívaolaj, só, bors, koriander mag és zöld, római kömény, 1 tk kakaópor ( nem cukrozott), fûszer paprika, 20 dkg érett cheddar sajt. A guacamoléhoz 2 érett avokádó, egy salotta hagyma, 5 db koktélparadicsom (kimagozva) lime lé, koriander zöld. A díszítéshez pár kanál tejföl és savanyított jalapeno paprika.
Elkészítése: a csilis raguval kezdem. Megpirítom a hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot egy kevés olívaolajban, majd hozzáöntöm az egyik babkonzervet. Krumplinyomóval szétnyomkodom, így egy sûrû masszát kapok, mehet bele a fûszerezés. Összetört koriander mag, római kömény, só, bors, és a kakaópor is. Megszórom fûszerpaprikával és koriander zölddel majd hozzáöntöm leve nélkül a másik babkonzervet és a kukoricát is. Ezzel már nem fõzöm-sütöm, csak összeforgatom és elzárom a lángot. Hagyom kihûlni. Közben elkészítem a guacamolét. A hagymát nagyon finomra összevágom, sózom, borsozom és ráfacsarom a lime levet. A paradicsomokat félbevágom, kiszedem a magokat és apróra vágom a húsát. Az avokádókat félbevágom, kiveszem a magját, majd villával összetöröm. Mindent összekeverek és megszórom csili pehellyel és koriander zölddel. A tortilla lapokat kiterítem, rákanalazok egy adagot a csilis babból, megszórom gazdagon cheddar sajttal és feltekerem. Egy tûzálló tálba fektetem a tekercseket, megspriccelem olívaolajjal és 200 fokos sütõben megpirítom õket.