Tortilla (sokadszor)

2012-07-24

sponsored links


Már régóta terveztem a tortillasütést. Csak mindig volt valami más... Más kaja, más program, ami miatt nem szántam rá magam a sütögetésre. Ja, és a kánikula. Bár elég hamar elkészült a tortillatészta, de a nagy melegben 2-3 héttel ezelõtt nem volt kedvem gyúrni, nyújtani, sütni.
Bár ez a tészta már szerepel a blogban, és a hozzá készült húst, illetve salátát sem volt túl bonyolult elkészíteni, de: "Ismétlés a tudás anyja." "Gyakorlat teszi a mestert." :)
Azért még nem olyan bolti kerekségû a tésztám, de már egész hamar sikerült összegyúrnom és kinyújtani. Úgyhogy ennek örültem. :) Ja, és most is rájöttem, hogy nekem valahogy a búzaliszttel könnyebb dolgozni, mint a kukoricaliszttel. Gyúrásnál sem töredezett és sütés után is szépen egyben maradt a tészta.
Akkor most következik egy kis ismétlés. :)

Hús elkészítése

A csirkemellet kisebb kockákra vágom. Megszórom sóval, mexikói fûszerrel, megöntözöm olajjal; összekeverem és hûtõbe teszem pácolódni. (Most kb. 4 órán keresztül pácolódott, de elég fél-1 óra is.)
Serpenyõben, zsiradék hozzáadása nélkül fehéredésig pirítom, majd öntök alá egy kevés vizet és tovább sütögetem. Míg teljesen meg nem sül, kb. 3x öntök alá fél dl vizet, hogy nehogy leégjen, de azért süljön/piruljon.

Hozzávalók:
1 kis csirkemell
2 kk. só
3 kk. mexikói fûszer
2 ek. olívaolaj ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2012/07/tortill...

sponsored links

Keres?s