TORTIGLIONI ZÖLDSÉGEKKEL ÉS RICOTTÁVAL
sponsored links
/TORTIGLIONI CON VERDURE E RICOTTA/
Hozzavalok (3 szemelyre):
25 dkg tortiglioni teszta (vagy barmilyen rovid teszta)
1/2 piros es 1/2 sarga kaliforniai paprika
1/2 padlizsan
1 kis cukkini
15-20 dkg ricotta
3 kisebb paradicsom
so, olivaolaj, reszelt Parmezansajt, 1 kis fej hagyma (nalam ujhagyma zoldjevel)
friss bazsalikom (elhagyhato), fel leveskocka (fakultativ)
A paprikat, padlizsant,cukkinit es 2 paradicsomot mosas es tisztitas utan kb egyforma kis kockara
vagunk. A harmadik paradicsomot turmixoljuk.
Egy nagyobb serpenyobe 2-3 kanal olivaolajat ontunk, es megfuttatjuk rajta az aprora
vagott hagymat. Raontjuk a kockara vagott zoldsegeket, es kb 6-7 percig kozepes tuzon
paroljuk. Hozzaontjuk a turmixolt paradicsomot, sozzuk, fel pohar vizet
adunk hozza, (belemorzsoljuk a fel leveskockat ) es tovabbi 10 perc alatt keszre fozzuk.
Friss bazsalikommal izesithetjuk.
A tesztat sos forro vizben kifozzuk, leszurjuk, es hozzaontjuk a szoszhoz, elkeverjuk.
Tanyerra szedjuk, kis darabokra vagott ricottaval megszorjuk.
Izles szerint megszorhatjuk reszelt Parmezansajttal, es diszithetjuk bazsalikom levelekkel.
Hozzavalok (3 szemelyre):
25 dkg tortiglioni teszta (vagy barmilyen rovid teszta)
1/2 piros es 1/2 sarga kaliforniai paprika
1/2 padlizsan
1 kis cukkini
15-20 dkg ricotta
3 kisebb paradicsom
so, olivaolaj, reszelt Parmezansajt, 1 kis fej hagyma (nalam ujhagyma zoldjevel)
friss bazsalikom (elhagyhato), fel leveskocka (fakultativ)
A paprikat, padlizsant,cukkinit es 2 paradicsomot mosas es tisztitas utan kb egyforma kis kockara
vagunk. A harmadik paradicsomot turmixoljuk.
Egy nagyobb serpenyobe 2-3 kanal olivaolajat ontunk, es megfuttatjuk rajta az aprora
vagott hagymat. Raontjuk a kockara vagott zoldsegeket, es kb 6-7 percig kozepes tuzon
paroljuk. Hozzaontjuk a turmixolt paradicsomot, sozzuk, fel pohar vizet
adunk hozza, (belemorzsoljuk a fel leveskockat ) es tovabbi 10 perc alatt keszre fozzuk.
Friss bazsalikommal izesithetjuk.
A tesztat sos forro vizben kifozzuk, leszurjuk, es hozzaontjuk a szoszhoz, elkeverjuk.
Izles szerint megszorhatjuk reszelt Parmezansajttal, es diszithetjuk bazsalikom levelekkel.