Tortellini saláta 1. és 2.
sponsored links
Közvélemény-kutatást folytattam Facebook oldalunkon, hogy a mai napon olvasóink a répatorta vagy a tortellini saláta receptjét látnák-e szívesebben blogunkon. Amikor ezt a bejegyzést elkezdtem írni, pont döntetlenre állt a szavazás. Azért döntöttem végül a saláta mellett, mert úgy gondoltam, jól esne egy kissé könnyedebb étel a sok húsvéti sonka, tojás és édesség után.
Szeretem a tésztát és a tésztás salátákat. Ez utóbbiból blogunkon már olvasható egy, méghozzá a majonézes tésztasaláta. Azonban úgy gondoltam, mutatnék két olyan variációt is, amikor a tészta mellett majonéz helyett inkább a zöldség dominál.
Réges-régen, gyerekkoromban anyukám néhányszor csinált egy tortellini salátát. A receptjét egy újságból kitépett oldalon találta. Sajnos az évek folyamán eltûnt valahol, így már csak halványan tudjuk visszaidézni, hogy mi is volt abban a salátában. Azóta voltak próbálkozásaim hogy elõállítsam ugyanazt, de soha nem tudtam elõidézni azt az ízt.
A legközelebb akkor jártam hozzá, amikor a következõ fotón látható módon állítottam össze a salátát.
Tortellini saláta 1.
Hozzávalók:
- 25 dkg tortellini
- 10 dkg káposzta
- 5-6 db (konzerv) bébikukorica
- 1 db sárgarépa
- fél kaliforniai paprika
- 1 db TV paprika
- 3 szál újhagyma
- 1 nagy poharas (375 g) natúr joghurt
- 1.5 csomag joghurtos salátaöntet por
A natúr joghurtban elkevertem a salátaöntet port, félretettem. A tortellinit enyhén sós vízben kifõztem, leszûrtem és egy tálban hagytam kihûlni.
Közben elõkészítettem a zöldségeket: a káposztát vékony csíkokra vágtam, az újhagymát és a sárgarépát felkarikáztam. A paprikákat szintén rövidebb csíkokra daraboltam. A kukoricát lecsöpögtettem és kettévágtam.
Amikor a tészta kihûlt, hozzáadtam a zöldségeket és a tálat lefedve összeráztam. Tálaláskor meglocsoltam a salátaöntettel.
Múltkor anyuék tortellinit ebédeltek sajtszósszal. Mindkettõt elméretezték egy kicsit, így még nekem is jutott, nem is kevés. Amikor már másodszor ettem belõle, akkor kitaláltam, hogy feldobom egy kis zöldséggel.
Tortellini saláta 2.
Hozzávalók:
- 25 dkg tortellini
- 6-7 salátalevél (nekem csak fejes salátám volt itthon)
- 3-4 db paradicsom
- fél kígyóuborka
- bármilyen szósz ami langyosan tálalható (pl. kapormártás, uborkaszósz, sajtszósz, medvehagyma szósz stb.)
A tortellinit enyhén sós vízben kifõzzük. Amíg fõ, elkészítjük - vagy ha már kész, meglangyosítjuk - a szószt.
Egy tálba beletépkedjük a megmosott, szárazra törölt salátalevelet, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott uborkát és paradicsomot.
Amikor a leszûrt tortellini langyosra hûlt, összekeverjük a zöldségekkel és tálaláskor kevés szósszal meglocsoljuk.
Nálam így nézett ki a végeredmény a maradék sajtszósz felhasználásával:
Mindkét tortellini saláta változat nagyon kellemes könnyû ebéd vagy vacsora. Természetesen minden a saját ízlésünk szerint variálható, ezek csak ötletek arra, hogyan használhatjuk fel ezt a finom, töltött olaszos tésztát, ha már meguntuk a hagyományos paradicsomos szósszal enni. :)
Szeretem a tésztát és a tésztás salátákat. Ez utóbbiból blogunkon már olvasható egy, méghozzá a majonézes tésztasaláta. Azonban úgy gondoltam, mutatnék két olyan variációt is, amikor a tészta mellett majonéz helyett inkább a zöldség dominál.
Réges-régen, gyerekkoromban anyukám néhányszor csinált egy tortellini salátát. A receptjét egy újságból kitépett oldalon találta. Sajnos az évek folyamán eltûnt valahol, így már csak halványan tudjuk visszaidézni, hogy mi is volt abban a salátában. Azóta voltak próbálkozásaim hogy elõállítsam ugyanazt, de soha nem tudtam elõidézni azt az ízt.
A legközelebb akkor jártam hozzá, amikor a következõ fotón látható módon állítottam össze a salátát.
Tortellini saláta 1.
Hozzávalók:
- 25 dkg tortellini
- 10 dkg káposzta
- 5-6 db (konzerv) bébikukorica
- 1 db sárgarépa
- fél kaliforniai paprika
- 1 db TV paprika
- 3 szál újhagyma
- 1 nagy poharas (375 g) natúr joghurt
- 1.5 csomag joghurtos salátaöntet por
A natúr joghurtban elkevertem a salátaöntet port, félretettem. A tortellinit enyhén sós vízben kifõztem, leszûrtem és egy tálban hagytam kihûlni.
Közben elõkészítettem a zöldségeket: a káposztát vékony csíkokra vágtam, az újhagymát és a sárgarépát felkarikáztam. A paprikákat szintén rövidebb csíkokra daraboltam. A kukoricát lecsöpögtettem és kettévágtam.
Amikor a tészta kihûlt, hozzáadtam a zöldségeket és a tálat lefedve összeráztam. Tálaláskor meglocsoltam a salátaöntettel.
Múltkor anyuék tortellinit ebédeltek sajtszósszal. Mindkettõt elméretezték egy kicsit, így még nekem is jutott, nem is kevés. Amikor már másodszor ettem belõle, akkor kitaláltam, hogy feldobom egy kis zöldséggel.
Tortellini saláta 2.
Hozzávalók:
- 25 dkg tortellini
- 6-7 salátalevél (nekem csak fejes salátám volt itthon)
- 3-4 db paradicsom
- fél kígyóuborka
- bármilyen szósz ami langyosan tálalható (pl. kapormártás, uborkaszósz, sajtszósz, medvehagyma szósz stb.)
A tortellinit enyhén sós vízben kifõzzük. Amíg fõ, elkészítjük - vagy ha már kész, meglangyosítjuk - a szószt.
Egy tálba beletépkedjük a megmosott, szárazra törölt salátalevelet, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott uborkát és paradicsomot.
Amikor a leszûrt tortellini langyosra hûlt, összekeverjük a zöldségekkel és tálaláskor kevés szósszal meglocsoljuk.
Nálam így nézett ki a végeredmény a maradék sajtszósz felhasználásával:
Mindkét tortellini saláta változat nagyon kellemes könnyû ebéd vagy vacsora. Természetesen minden a saját ízlésünk szerint variálható, ezek csak ötletek arra, hogyan használhatjuk fel ezt a finom, töltött olaszos tésztát, ha már meguntuk a hagyományos paradicsomos szósszal enni. :)