Tortelli di Carnevale: olasz fánk
sponsored links
Mielõtt véget ér a farsang, eleget kell tennem ennek az ünnepkörnek a kötelezõ elemének is ez pedig a fánk. Remélem a szalagos már mindenkinek megvan, mert nem az készült, hanem egy olasz, konkrétabban lombardiai vagyis például Milánóban ehetünk ilyet, ha nem készítünk magunk.
A fánk állaga nagyon különleges, nem tésztaszerû, inkább kívül ropogós belül krémesnek tûnõ könnyed levegõs valami. Sem élesztõ, sem lekvár nem szükséges hozzá, csak annyiban hasonló a miénkhez, hogy olajban sül.Az olaj hõmérséklete viszont nagyon fontos, 170C-os melegnek kell lennie, mert ha alacsonyabb, akkor megszívja magát olajjal a fánk, ha több akkor a külseje megég, belül viszont ragacsos sületlen marad.
Igazán üdítõ változat ez a fánk a megszokotthoz képest, szerintem érdemes kipróbálni, "fánkfánoknak". A hozzávalók, és az elkészítés módja sem túl szofisztikált, valószínûleg bárkinek menni fog.
Hozzávalók: ...