Torta születésnapra és a SAD 25. fordulójára
sponsored links
Mascarponés pudingkrémes torta színes plasztikcsiki virágokkal |
4 tojás fehérjét 4 evõkanál hidegvízzel és 20 deka kristálycukorral kemény habbá vertem(felváltva adtam bele a vizet és a cukrot). Ezután egyenként belekevertem a tojások sárgáit a gépi habverõ legkisebb fokozatán. Utána pedig kézzel fakanállal dolgoztam bele a 20 deka lisztet, melybe elõzõleg belekevertem 1 teáskanál sütõport. Óvatosan kevertem a liszttel, nehogy a hab összetörjön, és a masszát az alján sütõpapírral bélelt 23 cm átmérõjû kerek kapcsos tortaformába egyengettem és a 180 fokra elõmelegített sütõben alsó-felsõ lángon fél óra alatt megsütöttem. Végeztem tûpróbát!
Míg hûlt elkészítettem a krémet.Mascarponés pudingkrém:
2 zacskó tejszínízû pudingpor
7 deci tej
10 deka cukor
25 deka mascarpone krémsajt
20 deka vaj
amaréna meggy
A 2 zacskó pudingporból 5 deka kristálycukorral és a 7 deci tejjel pudingkrémet fõztem, amit kihûtöttem.
a szobahõmérsékletû vajat 5 deka porcukorral kikevertem, hozzákevertem a mascarponét, majd kanalanként beledolgoztam a hideg pudingkrémet, végül jó alaposan géppel felhabosítottam.Ezt a krémet Mariamnál találtam, köszönöm neki!
A piskótát három karikába vágtam, így két helyen kellett megkenni a krémmel. Mindkét krémréteget megszórtam lecsepegtetett amaréna meggyel, amit már az idén tettem el. A krémbõl jutott a torta oldalára is, és nagyon vékonyan a tetejére is. Hûtõbe került, amíg a külsejére szánt krémet elkészítettem.
Tejszínes mascarpone krém:(torta külsejére)
Piszkénél tetszett meg ez a krém, köszönöm neki!40 deka mascarpone
3 ek porcukor
4 ek habtejszín
vaníliakivonat
Ezeket cask alaposan összekevertem géppel, és kívülrõl bevontam vele az egész tortát.
Fázisok a készítésrõl |
Plasztikcsoki:
200 gramm fehércsoki
60 gramm méz
ITT a kánkán tortámnál van a leírása.
Amikor elkészült, kurkumaporral sárgát, a sárga felébe õrölt édesnemes pirospaprikát gyúrtam, ezzel narancsszínût, matcha teaporral zöldet, frissen reszelt cékla levével rózsaszínt színeztem A kéket boltban kapható pár csepp folyékony ételszínezõvel csináltam.
Ezzel a tortával jelentkezem a SAD.25.fordulójára, ahol a témát Sasó, a játék mostani háziasszonya a nyár, erdõ-mezõ ihlette szépségeiben jelölte meg, vagyis ezeket kell megvalósítani tortán.
Ezért elsõ mozzanatként "füvesítettem", azaz matcha teaporral füvet mintáztam. Kis mascarponéba kevertem zöld teaport, és vékony ecsettel szabálytalanul felvittem a tortára. Ma reggel kinyújtottam keményítõs szilikonlapon a színezett plasztikcsokikat és pogácsaszaggatóval, linzerkivágóval, késsel megformáztam a mezõ virágait, a kék eget, a napot, és körbe, valamint a tetejére helyeztem õket. Egy kevés piros marcipánt találtam a hûtõben régebbrõl eltéve, így lett 2-3 piros virág is. Ezzel el is készültem.
Több oldalról lefotózva |
A nyári mezõ virágai a tortán |
- Mindig legyen kék fölötte az ég!
- Mindig süssön rá a nap!
- Mindig nyíljanak neki és a szívében virágok!