Torta pasqualina medvehagymával
sponsored links
Mivel beköszöntött végre a medvehagyma szezon, így az olaszok torta pasqualina nevû húsvéti ételét is ezzel készítettem. Nem kanyarodtam el ezzel az eredeti recepttõl, mivel amúgy is kellene bele fokhagyma. A medvehagymától még pikánsabb az illata és az íze. Ricotta helyett most túrót raktam bele és a különbség ennél az ételnél nem említésre méltó. Ricottát egyébként nagyon egyszerû házilag készíteni, de most nem volt rá idõm.
A torta pasqualina kifejezetten remek étel például nagypénteken, amikor a magyar emberke még a húsvéti sonka megrohamozása elõtt tart egy böjtös napot. Aki szereti a mángoldot az készítheti úgy is, hogy 30 dkg spenót és 30 dkg mángold. Én nem vagyok a mángoldnak nagy barátja és a piacon ma csak spenótot kaptam.
A tészta általában házi leveles tészta, de használhatunk hozzá fagyasztott, bolti változatot is.
- 1 csomag leveles tészta
- 3+1+1 tojás ( vagy 6 +1 +1 )
- 60 dkg spenót
- 25 dkg ricotta ( vagy túró )
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-8 levél medvehagyma
- 5 dkg reszelt parmezán ...