Torta mascarponés eperkrémmel és eperdarabokkal
sponsored links
A fotó nem saját.Az internetrõl szedtem le. Mivel nem díszítettem a tortát, nem is fotóztam le, csupán a receptet osztom meg veletek.
Ma egy hirtelen ötlettõl vezérelve epertortát sütöttem. Semmi díszítésre nem gondoltam, csak valami édességre vágytam. Talán annak megünneplése alkalmából, hogy sikerült a felvételi az ápoló mesterszakra. Bár a ponthatárokra még várni kell július végéig., de maximális pontszámot kaptam.
Szóval a torta:
Elõször kisütöttem a sima kerek tortalapot a szokásos piskótámat sütöttem meg, majd kikevertem a tortakrémet.
Eperkrém:
Hozzávalók:
-500 dkg mascarpone
- 500 dkg fagyasztott eper turmixolva,, ízlés szerint cukor,
-kicsi citromlé
- 400 ml tejszín
habfixáló
Elkészítés menete.
A mascarponét elkeverem botmixerrel, ehhez teszem hozzá az ízlés szerinti cukrot,, citromlevet, zselatin fixet., epret. Majd a felvert tejszínhabot (mibe szintén tettem 2 kis zacskó habfixálót, összekeverem a mascarpones eperrel. A tortába töltéskor bõven eperdarabokkal szórtam meg.
Behûtve igazi kánikulai csemege.