Torta Fürst Pückler módra

2017-07-25

sponsored links


A nemzetközi gasztronómiában a csokoládéval, eperrel vagy málnával és tejszínhabbal készült édességeket (tortákat is) Fürst Pückler néven szokták emlegetni, ugyanis az egyik valaha legelõkelõbb, történelmi német család nevezetes alakja, Fürst Pückler, azaz Pückler herceg bolondult az efféle édességekért. Ma én egy sütés nélküli torta receptjét hoztam el nektek. Próbáljátok ki!



Hozzávalók a torta aljához:
20 dkg piskótatallér
20 dkg nyers marcipánmassza
12,5 dkg vaj

Hozzávalók a krémhez:
1 kg túró
50 dkg mascarpone
12,5 dkg porcukor
150 g. folyékony habtejszín
6 lap fehér zselatin

25 dkg eper
10 dkg étcsokoládé
1 lap fehér zselatin
1 evõkanál kakaópor

Hozzávalók a díszítéshez:
Piskótatallér, eperszemek, citromfû

Elkészítése:
Az alaphoz a piskótatallért tegyük egy tasakba,és szorosan zárjuk le.
Sodrófával törjük durva darabokra.
A marcipánt vágjuk nagyobb darabokra,és olvasztott vajjal gyúrjuk össze.
A piskótamorzsát dolgozzuk bele.
Egy csatos tortaforma aljába helyezzünk szilikonos sütõpapírt,és a masszát kanállal nyomkodjuk az aljára. Egy órára tegyük a hûtõbe.

A töltelékhez a túrót,a mascarponét és a porcukrot keverjük össze.
A krémet osszuk három részre. A tejszín verjük kemény habbá, és tegyük hideg helyre.
A 6 lap zselatint áztassuk hideg vízbe. Az epret mossuk meg és szárítsuk meg,majd csumázzuk ki és pürésítsük. Az eperpürét keverjük a krém egyharmadához. A zselatint nyomkodjuk ki és oldjuk fel.
A felét keverjük össze az eperpürés krémmel,és a hideg helyre tett tejszínhab egyharmadával forgassuk össze. Az epres krémet kenjük a tortaalapra,és tegyük hideg helyre 30 percre.

A maradék zselatint adjuk a mascarponekrém második harmadához,majd forgassuk össze a második harmad tejszínhabbal. Kenjük rá az epres krémre,és tegyük ismét a hûtõbe.

A csokoládét törjük durvára,és olvasszuk meg vízfürdõ felett.
1 lap zselatint áztassunk be hideg vízbe,nyomkodjuk ki,oldjuk fel, és az olvasztott csokoládéval, majd a kakaóporral keverjük a megmaradt harmad mascarponéskrémhez.
A maradék tejszínhabot forgassuk bele.
Tegyük a formába,és lazán kenjük el a tejszínes krémen.
Legalább két órára hagyjuk állni a hûtõben.
Végül díszítsük friss eperszemekkel, citromfûvel és pikótallérokkal









A recept megjelent a 2017-es Küldd el a recepted júliusi számában 



Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/07/torta-f...

sponsored links

Keres?s