Toros káposzta - avagy a férfi, ha fõz

2012-02-28

sponsored links

Az embernek szinte fülig szalad a szája, ahogy kilép a tavaszi napsütésbe. De aztán mégis a hó esik, úgyhogy még tart a tél. Ahogy idebent is, mert a férjem újra beindult a fõzéssel, márpedig ha õ fõz, az azért ritkán fogyókúrás... Tarja és savanyú káposzta toros káposztában egyesítve. Meglehetõsen vegyes a viszonyom ezzel az étellel. Kemény, mócsingos, fõtt hús darabokkal a világból ki lehet kergetni, márpedig toros káposzta címszó alatt ilyesmibe is sûrûn bele lehet szaladni. Másrészt a zsírban tocsogó, elviselhetetlenül savanyú vagy sós káposzta sem hoz lázba. Szóval nehéz a kedvemre tenni ebben a mûfajban. A férjemnek azonban ezúttal sikerült. A hús sült jellegû volt, omlósan puha, a káposzta kellemesen savanyú és az egész csak pont annyira zsíros, ami ehhez az étlhez elengedhetetlen.

1 kg csontos tarját kisebb darabokra vágott és a csonttal együtt

1 fej hagymán és 

viszonylag sok sertés zsíron párolta majd lesütötte. Közben  ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/02/28/toro...

sponsored links

Keres?s