Toros káposzta - avagy a férfi, ha fõz
sponsored links
Az embernek szinte fülig szalad a szája, ahogy kilép a tavaszi napsütésbe. De aztán mégis a hó esik, úgyhogy még tart a tél. Ahogy idebent is, mert a férjem újra beindult a fõzéssel, márpedig ha õ fõz, az azért ritkán fogyókúrás... Tarja és savanyú káposzta toros káposztában egyesítve. Meglehetõsen vegyes a viszonyom ezzel az étellel. Kemény, mócsingos, fõtt hús darabokkal a világból ki lehet kergetni, márpedig toros káposzta címszó alatt ilyesmibe is sûrûn bele lehet szaladni. Másrészt a zsírban tocsogó, elviselhetetlenül savanyú vagy sós káposzta sem hoz lázba. Szóval nehéz a kedvemre tenni ebben a mûfajban. A férjemnek azonban ezúttal sikerült. A hús sült jellegû volt, omlósan puha, a káposzta kellemesen savanyú és az egész csak pont annyira zsíros, ami ehhez az étlhez elengedhetetlen.
1 kg csontos tarját kisebb darabokra vágott és a csonttal együtt
1 fej hagymán és
viszonylag sok sertés zsíron párolta majd lesütötte. Közben ...