Tormás sonkatekercs
sponsored links
Sonkatekercset nagyjából 2-3 évente :)) egyszer készítek, úgyhogy megragadom az alkalmat, hogy bejegyzést írjak belõle. Még húsvétkor került terítékre némi töltött tojás és nagylányom kedvence, a majonézes kukoricasaláta társaságában. Házi ecetes tormával volt ízesítve, így a megadott mennyiségek csak irányadók, hiszen azt is mindenki másképpen szereti, készíti.
Nagyon egyszerû elkészíteni: habverõvel (gépi) alaposan kikeverem a puha vajat, a tömlõs sajtot, a tejfölt és a majonézt. Ezután óvatosan beleforgatom a levétõl kinyomkodott ecetes tormát és kevés fehér borssal ízesítem, míg megfelelõnek találom az ízét. A szögletes sonkaszeletek egyik végén eloszlatok 1-1 nagy evõkanálnyi krémet, majd feltekerem. Tálra rakosgatva kerülnek hûtõbe.
Néhány órányi hûtés után majonézes salátaágyra rakosgatva tálalom a tekercseket.
Hozzávalók 14-16 tekercshez: ...