Tormás-morzsás szûzpecsenye körtés zellersalátával
sponsored links
Nincs túl sok fõétel a tarsolyomban, ezért tartalékolok velük ;-) De ezt most eldurrantom! Szeretjük a sertésszüzet (ki nem?!), néha igenis kirúgunk vele a hámból. A Billa receptmagazinjában jött szembe ez a recept, ki is próbáltuk, de... hááát... nem volt az igazi. Nincs mit szépíteni rajta, íztelen volt. Nem hagyott nyugodni a dolog, elkészült újra, és issssssteni lett! Ugyanaz a recept, változtatások nélkül. (Elsõre én csináltam, másodszor a férjem. De pszt!, mert ha rákenem, többet nem fõz nekem semmit!)
Ausztriában kapható frissen reszelt torma. Nem az ecetes fajta, ami a húsvéti sonka kelléke. Sima reszelt, úgy néz ki, mint a reszelt trappista. Kedves Ausztriában élõ és/vagy dolgozó társaim: nos, ki csípett már bele egy jó nagyot és tömte a szájába, hogy "Jééééé, sajt!" :-)) Nem, én nem, nekem szóltak... A salátán változtattam, a majonézt joghurtra cseréltem, hogy könnyebb legyen, és felturbóztam áfonyával és dióval. Megérte ;-)
Hozzávalók 2 fõre:
Husi:
- egy szikkadt zsemle
- 180 g puha vaj
- 50 g friss reszelt torma (nem, nem vagyok mártír, üveges!)
- kis csokor petrezselyem
- fél kg szertésszûz
- himalája só, fekete bors
Saláta:
- fél pohár natúr joghurt
- negyed zeller
- 1 körte
- kis marék aszalt áfonya, apróra vágva
- pár szem dió, apróra vágva/tördelve
Elkészítés:
- A salátához a zellert és a körtét gyufaszálra vágjuk (zsüliennre :-D), majd összeforgatjuk a joghurttal, és belekeverjük az áfonyát és a diót.
- A zsemlét felkockázzuk, és 200 fokon 3-4 percig sütjük. Hagyjuk kihûlni.
- A puha vajat krémesre keverjük a robotgéppel, majd belekeverjük a tormát és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Végül beleforgatjuk a zsemlekockákat.
- A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk borsozzuk. Serpenyõben kevés olajon mindkét oldalát lepirítjuk, majd ráhalmozzuk a tormás morzsát, és sütõben 180 fokon 8-10 percig sütjük.
Jó étvágyat!