Tormás halkrém marinált céklával és cukkinivel

2017-09-20

sponsored links

Egyszerû, de nagyszerû: 


Tormás halkrém marinált céklával és cukkinivel

Hozzávalók 4 személyre: 25-30 dkg halhús (konzervbõl), 15 dkg nagyon sûrû görög joghurt vagy mascarpone, 1-2 evõkanál reszelt ecetes torma, só, bors, citromlé;
a kísérõkhöz: 2 kisebb vagy 1 hosszúkás alakú cékla, 1 karcsú cukkini, 2-2 dl víz, 4-4 evõkanál borecet, 2-2 evõkanál cukor, 1-1 teáskanál só.

Elkészítése:  Elõször a zöldségekkel kezdjük, akár elõzõ nap is elkészíthetjük. A céklát meghámozzuk, és lehetõleg nagyon vékonyan felszeleteljük. A cukkinit jól megmossuk, és a zöldséghámozó segítségével héjastól vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A kétféle zöldséget külön-külön tálkákba tesszük, és leöntjük a sóval, ecettel és cukorral ízesített vízzel. Néha megforgatva állni hagyjuk min. 1 órán át. A krémhez a halhúst kézi mixerrel összetörjük, majd hozzáadjuk a joghurtot meg a tormát, és jó habosra keverjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, illetve citromlével savanyítjuk. Ha mascarponét használunk, picivel erõteljesebben kell savanyítani. Ízlés szerint több vagy kevesebb tormát is lehet használni. Tálaláskor friss vagy pirított kenyérszeleteket megkenünk halkrémmel, és kirakjuk marinált cékla- és cukkiniszeletekkel.

Megjegyzés:  Ha szeretjük, a hal egy részét ? vagy a megadott mennyiségen fölül is ? kiválthatjuk füstölt halhússal. Így erõteljesebb, intenzívebb ízt kapunk. 




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/09/t...

sponsored links

Keres?s