Tormás halkrém marinált céklával és cukkinivel
sponsored links
Egyszerû, de nagyszerû:
Tormás halkrém marinált céklával és cukkinivel
Hozzávalók 4 személyre: 25-30 dkg halhús (konzervbõl), 15 dkg nagyon sûrû görög joghurt vagy mascarpone, 1-2 evõkanál reszelt ecetes torma, só, bors, citromlé;
a kísérõkhöz: 2 kisebb vagy 1 hosszúkás alakú cékla, 1 karcsú cukkini, 2-2 dl víz, 4-4 evõkanál borecet, 2-2 evõkanál cukor, 1-1 teáskanál só.
Elkészítése: Elõször a zöldségekkel kezdjük, akár elõzõ nap is elkészíthetjük. A céklát meghámozzuk, és lehetõleg nagyon vékonyan felszeleteljük. A cukkinit jól megmossuk, és a zöldséghámozó segítségével héjastól vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A kétféle zöldséget külön-külön tálkákba tesszük, és leöntjük a sóval, ecettel és cukorral ízesített vízzel. Néha megforgatva állni hagyjuk min. 1 órán át. A krémhez a halhúst kézi mixerrel összetörjük, majd hozzáadjuk a joghurtot meg a tormát, és jó habosra keverjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, illetve citromlével savanyítjuk. Ha mascarponét használunk, picivel erõteljesebben kell savanyítani. Ízlés szerint több vagy kevesebb tormát is lehet használni. Tálaláskor friss vagy pirított kenyérszeleteket megkenünk halkrémmel, és kirakjuk marinált cékla- és cukkiniszeletekkel.