Tormás-céklás túrókrém, pumpernickel
sponsored links
Gyors és látványos kis vendégváró falatka ez, fõzésbõl megmaradt féladagos alapanyagokból eszkábáltam össze három perc alatt. Amikor sült céklát készítek, mindig jóval többet sütök a kelleténél, alufóliába csomagolva ugyanis kiválóan eláll néhány napig a hûtõben, és vagy egyszerûen meglocsolom kevés olívaolajjal, és megsózom, vagy salátához, esetleg leveshez használom fel. Most lereszeltem, és kencét készítettem belõle. Elég jó kis színe van. Tetején durvára vágott pisztácia.
Pumpernickel kenyérre kentem, erre a német származású, sötét barna, szinte fekete színû, többnyire téglalap formájúra vágott, elõszeletelve kapható kenyérre, én a DM-ben szoktam venni. Durvára õrölt rozslisztbõl készül, az állaga kellemesen tömör, darabos,az íze is nagyon jellegzetes, enyhén savanykás, ugyanakkor édeskés, elsõre, sokan nem szeretik, pedig van, amihez nagyon jól passzol. Például ehhez a pink kencéhez.
Tormás-céklás túrókrém
Hozzávalók (kb.12szelet)
12,5dkg krémes túró ...