Tormás avokádókrém
sponsored links
Hozzávalók: 2 db érett avokádó, fél zöldcitrom, 3 evõkanál szõlõmagolaj, diónyi friss torma, himalája só, õrölt fehér bors, 1 db paradicsom, 1 kisebb fej hagyma, pár csepp tabasco
Elkészítése: az avokádót meghámozzuk, a magját kivesszük és kisebb darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a reszelt tormát, a felaprított paradicsomot, hagymát. Sózzuk, borsozzuk, turmixgépbe tesszük, megöntözzük pár csepp tabascoval ízesítjük és összepürésítjük.
Tortilla chips-szel (kukorica) tálaljuk.
Avokádó: a babérfélék családjába tartozik, trópusi fán termõ gyümölcs. Színe zöldes fekete, alakja körteformájú, héja fajtától függõen sima vagy ráncolt. Íze semleges. Az avokádófa gyümölcsét fogyasztjuk, amit zöldség-gyümölcs boltokban vásárolhatunk ...