Tormakrémleves

2017-04-19

sponsored links

Gyalázatosan szeszélyesnek éreztem a húsvéti idõjárást. Minden évben így vagyok vele, mert szeszélyes, de ezt most visszavonom. Dupla zoknit vettem fel, sapkát, és téli kabátot. Rozira meg ráadtam a sígatyáját és a csizmáját is.

Húsvétkor végül nem csináltam meg ezt a levest, mert a.) harmatos halovány zsenge volt a torma, semennyire nem csípett; b.) Anyukám fõzött csirkehúslevest, amit semmi sem köröz le; c.) volt mit tenni, nem hiányzott a tormakrémleves?

Elõkészítés: 15 perc

Fõzési idõ: 15-20 perc





Hozzávalók (kb. 4 kis csészényi):

1,5 liter zöldségleves (vagy 1,3 liter leves + 2 dl sonkalé)

1 nagy krumpli

2 kisebb fehérrépa

3 szál újhagyma

6-7 centis friss torma lereszelve

2-3 ek. ecetes torma + kevés citromlé

1 dl tejszín vagy ugyanennyi sûrû kókusztej

só, fehér bors

1 jó nagy csokor kapor (tényleg nagy legyen, keveset félretettem a tálaláshoz)

A meghámozott krumplit és fehérrépát kisebb darabokra vágtam, az újhagymát felkarikáztam.

Egy kisebb fazekat felforrósítottam, olívaolajat öntöttem bele, majd 5 perc alatt kissé átpirítottam rajta a zöldségeket és a hagymát. Felöntöttem a zöldséglevessel. A finomra vágott kapor felét hozzáadtam. Puhára fõztem a zöldségeket. Belereszeltem a friss tormát és botmixerrel összeturmixoltam. Hozzáadtam az ecetes tormát és egy kevés citromlevet.

Kótolás után még sóztam, borsoztam. Hozzáöntöttem a sûrû, kérmes kókusztejet és beleszórtam a maradék kaprot is.

Tálalhatjuk krutonnal, pirított sonkakockákkal, vagy füstölt sajttallérokkal.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog




Innen is szemezgethettek





Vöröslencse leves baharattal és görög joghurttal



Fûszeres sültsárgarépa-krémleves



Sültkarfiol-krémleves diós pistou-val



Szoljanka




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2017/04/19/tor...

sponsored links

Keres?s