Tormakrémleves
sponsored links
Gyalázatosan szeszélyesnek éreztem a húsvéti idõjárást. Minden évben így vagyok vele, mert szeszélyes, de ezt most visszavonom. Dupla zoknit vettem fel, sapkát, és téli kabátot. Rozira meg ráadtam a sígatyáját és a csizmáját is.
Húsvétkor végül nem csináltam meg ezt a levest, mert a.) harmatos halovány zsenge volt a torma, semennyire nem csípett; b.) Anyukám fõzött csirkehúslevest, amit semmi sem köröz le; c.) volt mit tenni, nem hiányzott a tormakrémleves?
Elõkészítés: 15 perc
Fõzési idõ: 15-20 perc
Hozzávalók (kb. 4 kis csészényi):
1,5 liter zöldségleves (vagy 1,3 liter leves + 2 dl sonkalé)
1 nagy krumpli
2 kisebb fehérrépa
3 szál újhagyma
6-7 centis friss torma lereszelve
2-3 ek. ecetes torma + kevés citromlé
1 dl tejszín vagy ugyanennyi sûrû kókusztej
só, fehér bors
1 jó nagy csokor kapor (tényleg nagy legyen, keveset félretettem a tálaláshoz)
A meghámozott krumplit és fehérrépát kisebb darabokra vágtam, az újhagymát felkarikáztam.
Egy kisebb fazekat felforrósítottam, olívaolajat öntöttem bele, majd 5 perc alatt kissé átpirítottam rajta a zöldségeket és a hagymát. Felöntöttem a zöldséglevessel. A finomra vágott kapor felét hozzáadtam. Puhára fõztem a zöldségeket. Belereszeltem a friss tormát és botmixerrel összeturmixoltam. Hozzáadtam az ecetes tormát és egy kevés citromlevet.
Kótolás után még sóztam, borsoztam. Hozzáöntöttem a sûrû, kérmes kókusztejet és beleszórtam a maradék kaprot is.
Tálalhatjuk krutonnal, pirított sonkakockákkal, vagy füstölt sajttallérokkal.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Vöröslencse leves baharattal és görög joghurttal
Fûszeres sültsárgarépa-krémleves
Sültkarfiol-krémleves diós pistou-val
Szoljanka
Húsvétkor végül nem csináltam meg ezt a levest, mert a.) harmatos halovány zsenge volt a torma, semennyire nem csípett; b.) Anyukám fõzött csirkehúslevest, amit semmi sem köröz le; c.) volt mit tenni, nem hiányzott a tormakrémleves?
Elõkészítés: 15 perc
Fõzési idõ: 15-20 perc
Hozzávalók (kb. 4 kis csészényi):
1,5 liter zöldségleves (vagy 1,3 liter leves + 2 dl sonkalé)
1 nagy krumpli
2 kisebb fehérrépa
3 szál újhagyma
6-7 centis friss torma lereszelve
2-3 ek. ecetes torma + kevés citromlé
1 dl tejszín vagy ugyanennyi sûrû kókusztej
só, fehér bors
1 jó nagy csokor kapor (tényleg nagy legyen, keveset félretettem a tálaláshoz)
A meghámozott krumplit és fehérrépát kisebb darabokra vágtam, az újhagymát felkarikáztam.
Egy kisebb fazekat felforrósítottam, olívaolajat öntöttem bele, majd 5 perc alatt kissé átpirítottam rajta a zöldségeket és a hagymát. Felöntöttem a zöldséglevessel. A finomra vágott kapor felét hozzáadtam. Puhára fõztem a zöldségeket. Belereszeltem a friss tormát és botmixerrel összeturmixoltam. Hozzáadtam az ecetes tormát és egy kevés citromlevet.
Kótolás után még sóztam, borsoztam. Hozzáöntöttem a sûrû, kérmes kókusztejet és beleszórtam a maradék kaprot is.
Tálalhatjuk krutonnal, pirított sonkakockákkal, vagy füstölt sajttallérokkal.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Innen is szemezgethettek
Vöröslencse leves baharattal és görög joghurttal
Fûszeres sültsárgarépa-krémleves
Sültkarfiol-krémleves diós pistou-val
Szoljanka