Tormakrémes sonkatekercs
sponsored links
Vasárnap ünnepelte Z a születésnapját, mi pedig Z-t ünnepeltük. A sütés-fõzés részemrõl már pénteken elkezdõdött, hisz kedvenc süteményének legalább 2 napot kell pihennie fogyasztás elõtt.
Ne rohanjunk azonban ennyire elõre, a sütemény még messze van.
A menü nagy része kívánságlista alapján készült, közöttük ez is: tormakrémes sonkatekercs.
Nem egy ördöngösség az elkészítése, a titok a fõ alapanyag, azaz a sonka minõségében rejlik.
Elkészítettem a besamel mártást: mely alap hangon úgy hallatszik, hogy ahány dkg vaj, annyi dkg liszt, annyi dl tej.
Én most kicsit keményebb mártást szerettem volna, nehogy kiballagjon a tekercsekbõl, ezért felolvasztottam 3 dkg vajat, beleszórtam 3 dkg lisztet és kevergetve fõztem, majd hozzáadtam 2 dl tejet és jó sûrû krémmé fõztem össze.
Amikor már langyosra hûlt, hozzákevertem egy kis üveg csemege tormakrémet. Sót nem adtam hozzá, mert a sonka is alapból sós.
Gyönyörû sonkát kaptam, hajszálvékony szeletek - finom, füstös íz. 7 szelet sonka ...