Tordai rakott hús

2012-08-22

sponsored links



Hozzávalók:  50 dkg sertéshús, 50 dkg burgonya, 1 padlizsán, 10 dkg rizs, 20 dkg paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, 2 vöröshagyma, 6 dl húsleves, 1 dl olaj, só, bors, pirospaprika,  borsikafû (csombor) 

Elkészítése: a húst apróra daraboljuk vagy megdaráljuk. Egy kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, erre tesszük a húst, megforgatjuk a zsírban, majd egy kevés húslevessel fölengedve, fedõ alatt, félig puhára pároljuk. Közben megmossuk és lecsöpögtetjük a rizst, egy kevés olajon megfuttatjuk, majd húslevessel fölengedve puhára pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, ugyanígy a paprikát és a paradicsomot . A padlizsánt sütõlapon egy kissé megsütjük, majd mûanyag késsel összeaprítjuk. Egy mélyebb tûzálló edényt körben beolajozunk, az aljára teszünk egy sor burgonyát, majd egy sor padlizsánt, megsózzuk, fûszerezzük. Rászórjuk a párolt rizs felét, a párolt húst, erre zöldpaprikát, majd a ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2012/08/to...

sponsored links

Keres?s