Tordai kelpástétom
sponsored links
Hozzávalók: 2 kisebb fej kelkáposzta, 75 dkg sovány sertéshús darálva, 15 dkg füstölt húsos szalonna 10 dkg rizs, 1 zsemle, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2.5 dl erõleves, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 2 tojás, 2 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 1 csapott kávéskanál majoránna, 1 csapott kávéskanál csípõs pirospaprika, só
Elkészítése: a kelkáposztát leveleire szedjük, a kemény részeket kivágjuk. Enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, és félig megfõzzük. A rizst megmossuk és megfõzzük, majd leszûrjük. Kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a rizzsel, a hússal, a tojással, a hagymákkal és a fûszerekkel. A vékonyra szeletelt húsos szalonnát kicsit kisütjük, zsírját egy vaslábosba öntjük, majd kibéleljük kellevelekkel, rárakunk egy-egy réteg tölteléket és újból kellevelet. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyag el nem fogy. Tetejét ...