Tordai gombás tekercs
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre): 8 db tojás, 20 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só
Elkészítése: A tojásfehérjéket habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ízlés szerint sózzuk. Összekavarjuk, vajjal kikent palacsintasütõben, 4 tojáslepényt, halványpirosra sütünk. A gombát és a hagymát megpucoljuk és megmossuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk, majd kevés vajban megpároljuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A masszát a kihûlt tojáslepényekre kenjük, majd szoros tekercseket készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
A tekercset pecsenye mellé tálalják, de önálló ételként is fogyasztható, ilyenkor sült burgonyát és majonézt adnak hozzá. A tordai hasadék környékén, vadon termõ gombákból ...