TOP croissantok 2.rész : Jókenyér
sponsored links
Most egy olyan croissant-t hoztam nektek, úgymond top croissantként, amely érdekes módon szinte semmiben sem felel meg az általam felállítottkövetelményeknek, mégis nagyon szeretem. Nem egy tipikus croissant. Senki ne várja tõle ezt! Viszonylag könnyû, külseje ropogós, belseje puha, azonban szerkezete mégis más, ami a fényképen is látszik. Nem olyan foszlós, mint a VillaBagatelle croissant-ja, és picit hiányolom belõle azt a kis édeskés ízt is. Mégis a legfõbb hibája a croissanttól elvártakkal szemben, hogy amit beleharapunk elmarad a vajas érzés, legalábbis számomra. Engem a lángos ízére emlékeztet leginkább. A pékségben lehet kapni sajttal szórtat is, amint már tudjátok számomra ez nem egy jó jel. Nem szeretem, ha a félig megégett erõs sajt elveszi a lágy croissant ízét. Mindezek ellenére azért tényleg ajánlani tudom, mert végül is mi alapon állítok fel követelményeket, hogy egy croissantnak ilyennek, vagy olyannak kell lennie, mert mint péksütemény nagyon finom, csak nem azt kell elvárni tõle, amit egy úgymond croissantnak kikiáltott péksüteménytõl elvárnánk. Egyetlen kézzel fogható hibája, hogy másnap már egy kicsit szikkadt. Elõnye, hogy még melegen is ki lehet fogni, mert úgy tudom, hogy a legtöbb üzletükben helyben sütik. Azért ...