TOP croissantok 1.rész : Villa Bagatelle - Brót pékség
sponsored links
Arra gondoltam, hogy ezentúl néha elindítok egy úgymond TOP sorozatot bizonyos témákban, amiben a Ti véleményetekre is nagyban számítok. Mivel pékség témájában már annyi toplista született (köztük tõlem is: itt), illetve már csomó blogban olvashattunk, hogy ez vagy az a pékség milyen (ami egyébként nagyon szuper), gondoltam most egy kicsit másfelõl közelítem meg a témát, amivel eddig egyedül még csak a Diningguide Toplista 2012-ben találkoztam, de ott is csak felsorolás szintjén.
Amikor pár évvel ezelõtt Párizsban jártam rá kellett, hogy jöjjek, hogy a Magyarországon kapható croissantoknak köze sincs a franciákéhoz. Annyira hihetetlenül finomak voltak, hogy minden reggel csak azt tudtam enni. Mindig elhatároztam, hogy most már mást is kipróbálok, de ha véletlenül el is csábultam, mindig megbántam, hogy mégiscsak maradnom kellett volna a croissantnál. Szerencsére most már itthon is egyre több helyen lehet venni olyan croissant, amelyben nem egy füstöltsajt tömb ékeskedik. Mert nálunk ugyebár eddig ezek mentek: belül tömör sajt, kívül egy száraz, íztelen kéreg, amit egy pohár víz nélkül meg sem lehet enni. Érdekes, hogy számos helyen árulják úgy a croissant, hogy van a "croissant" és a "francia croissant". Még ennyire nem tudunk elrugaszkodni az általunk megszokott croissanttól. Az a másik, hogy egy csomó helyen teleszórják sajttal a tetejét, ami szintén teljesen elnyomja az ízét. Szóval szerintem egy jó croissanthoz nem kell semmiféle sajt, se kívülre, se belülre. Fontos hogy ...