Tonkababos ? szezámkémes nyers torta

2014-03-21

sponsored links

Kunné Bea receptje és képe

tonkababostorta

  • A süti elõkészületei már elõzõ nap elkezdõdnek.
  • Mozsárban törj össze 2 db csillagánizst, 4 db kardamomt és fél rúd fahéjat.
  • Reszelj hozzá egy egész tonkababot*, majd 2 evõkanál kókuszzsírral melegítsd össze.
  • Másnapig hagyd állni, lefedve.
  • 30 dkg szezámmagot szárazon piríts meg, ezt is tedd félre.
  • Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal bélelj ki.
  • 15 dkg diót apríts durvára, ehhez adj hozzá 18 db puha magozott, villával áttört datolyát.
  • Gyúrd össze, és a tortaforma aljába simítsd bele.
  • Ezután daráld le a szezámmagot, 2 evõkanál mézet (a méz helyett lehet használni 7-8 szem puha magozott datolyát), 2 dl cocomast, csipet sót, az újból felolvasztott és leszûrt tonkababos kókuszzsírt.
  • Ezeket rakd turmixgépbe, és keverd krémes állagúra, olvasztott kókuszzsírt lehet még hozzá önteni, ha száraznak tûnik.
  • Kend a süti alsó rétegére és rakd hûtõbe.
  • A legfelsõ réteghez 4-5 kocka étcsokit 1 evõkanál kókuszzsírral olvassz össze, adj hozzá 1 púpos teáskanál kakaóport.
  • 3 dl cocomast keverj habosra, és add hozzá az olvasztott csokit.
  • Kend rá a sütire.
  • Pár órát hûteni, és lehet szeletelni.
*Tonkabab ”Ha otthon használják, nem kell félni tõle (mint ahogyan a fahéjtól sem szoktunk), mivel erõs íze miatt egy babból nagyon keveset kell felhasználni. Mivel nem cukrászatban, hanem otthon használom fel, de ott is elõszeretettel teszek bármibe, amibe csak lehet, a képen látható mennyiség nagyjából 4-5 évre elegendõ, pedig tényleg sokat használom.” www.origo.hu

tonjkabab


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=21870

sponsored links

Keres?s