Tonkababos ? szezámkémes nyers torta
sponsored links
- A süti elõkészületei már elõzõ nap elkezdõdnek.
- Mozsárban törj össze 2 db csillagánizst, 4 db kardamomt és fél rúd fahéjat.
- Reszelj hozzá egy egész tonkababot*, majd 2 evõkanál kókuszzsírral melegítsd össze.
- Másnapig hagyd állni, lefedve.
- 30 dkg szezámmagot szárazon piríts meg, ezt is tedd félre.
- Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal bélelj ki.
- 15 dkg diót apríts durvára, ehhez adj hozzá 18 db puha magozott, villával áttört datolyát.
- Gyúrd össze, és a tortaforma aljába simítsd bele.
-
Ezután daráld le a szezámmagot, 2 evõkanál mézet (a méz helyett lehet használni 7-8 szem puha magozott datolyát), 2 dl cocomast, csipet sót, az újból felolvasztott és leszûrt tonkababos kókuszzsírt.
-
Ezeket rakd turmixgépbe, és keverd krémes állagúra, olvasztott kókuszzsírt lehet még hozzá önteni, ha száraznak tûnik.
-
Kend a süti alsó rétegére és rakd hûtõbe.
-
A legfelsõ réteghez 4-5 kocka étcsokit 1 evõkanál kókuszzsírral olvassz össze, adj hozzá 1 púpos teáskanál kakaóport.
-
3 dl cocomast keverj habosra, és add hozzá az olvasztott csokit.
-
Kend rá a sütire.
-
Pár órát hûteni, és lehet szeletelni.