Tonkababos csokoládétorta
sponsored links
Vagyis "Tonkabab Kata" újra akcióban. Egyszerûen nem tudom megállni, hogy amibe tejcsokoládé kerül, abba ne reszeljek bele rögtön egy tonkababot is. Ez a torta is ennek "esett áldozatul". A teteje kisebb-nagyobb marcipánkrumplikat kapott. az oldala eltérõ magasságú, virágmintás csokoládélapokat. A szaténszalag pedig csak amolyan végsõ díszítés, semmi funkciója nincsen, a lapocskák szépen tapadtak a tortára.
Hozzávalók a piskótához (20 cm-es formában készítve):
3 tojás
75 g cukor
30 g liszt
22 g burgonyakeményítõ
15 g cukrozatlan kakaópor
A tojásokat szétválasztom, a fehérjébõl és a cukorból kemény habot verek. Hozzáadom a tojások sárgáját, beleszitálom a kakaót, a keményítõt és a lisztet. Lazán egynemûvé keverem, vigyázva, hogy a hab ne törjön nagyon össze. 170 fokos sütõben 15 perc alatt készre sütöm.
Ez a Ladurée-féle piskóta recept, mellyel a Mandulasarkon találkoztam. Higgyétek el, pihe-puha, szaftos, nagyon kakaós piskótáról van szó, és egyáltalán nem esik össze, sõt, gyönyörûen egyenletesen sül át.
Ehhez a tortához kétszer sütöttem meg a piskótát, mindkettõt félbe vágtam, végül a négy ...