Tonkababos csokoládés pite
sponsored links
Anno még Katuci szerettette meg velem a tonkababot, azóta, ha látok egy receptet, amiben szerepel, rögtön elmentem. Keresgéltem most a könyvjelzõnek elmentett receptek közül, hogy valamelyiket elkészítsem. Illéskrisz csodás tonkababos pitéjét néztem ki, és sütöttem meg. Állagra, kinézetre, meg ízre is hasonlít a brownie-hoz, úgyhogy gondolhatjátok, hogy tetszett nekem.:)
A tészta alját sima kekszes alappá változtattam, volt itthon keksz, amit el akartam használni, úgyhogy kapóra jött. Kakaóporral meg elfelejtettem leszórni, de így is tökéletes volt.
Hozzávalók
Elkészítés
A tészta alját sima kekszes alappá változtattam, volt itthon keksz, amit el akartam használni, úgyhogy kapóra jött. Kakaóporral meg elfelejtettem leszórni, de így is tökéletes volt.
Hozzávalók
- 16 dkg darált csokis keksz
- 6 dkg vaj
- 20 dkg olvasztott étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 0,5 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- fél tonkabab reszelve
Elkészítés
- A kekszet összegyúrjuk a vajjal, majd kibélelünk vele egy 20-22 centis tortaformát. Elõmelegített sütõben, 180 fokon 10-15 perc alatt elõsütjük a tésztát.
- A tejet, a tejszínt egylábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, kicsit felmelegítjük, hogy még ne forrjon. Kihûtjük.
- A felolvasztott csokoládét a tojásokkal együtt a meleg, de nem forró tejszínhez keverjük. A végén belereszeljük a tonkababot is.
- A krémet alaposan kikeverjük, majd az alapra öntjük.
- 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.